Μαίνεται ο πόλεμος στη "γαλάζια πολυκατοικία" για την απογραφή

Το σύνολο πλέον της κεντροδεξιάς συμμετέχει στην άγρια κόντρα που έχει ξεσπάσειγια το εάν ήταν ή όχι καταστροφική και εγκληματική απόφαση η απογραφή του Αλογοσκούφη. Στην αντιπαράθεση παρεμβαίνουν και ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός δια του επικεφαλής του κόμματος κ. Γ. Καρατζαφέρη, αλλά και η Δημοκρατική Συμμαχία.

Αν και πολλοί στην αξιωματική αντιπολίτευση θα ανέμεναν να υπάρξει εσωκομματική ανακοχή ενόψει του «Ζαππείου ΙΙ» η αντιπαράθεση συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.
Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Ι. Μιχελάκης, κατ’ εντολή του προέδρου του κόμματος κ. Αντ. Σαμαρά, διαχώρισε τον κ. Καραμανλή από τον κ. Γ. Αλογοσκούφη. Ο κ. Μιχελάκης, επέρριψε την ευθύνη για την απογραφή στον άλλοτε πανίσχυρο «τσάρο» της οικονομίας, σημειώνοντας ότι "αυτή η ιστορία αφορά τον κ. Αλογοσκούφη", διαχωρίζοντας τον κ. Καραμανλή. Παράλληλα, χαρακτήρισε "πολύ καλές" τις σχέσεις των Σαμαρά και Καραμανλή.
Άλλοι βουλευτές εξέφραζαν απορία για την επιλογή της ηγεσίας στην παρούσα χρονική στιγμή να αναζωπυρωθεί το θέμα της απογραφής. Άλλοι έθεταν το ερώτημα ποια είναι η σκοπιμότητα της συγκεκριμένης επιλογής και ποιο το πολιτικό όφελος.
Στην σκληρή κομματική γραμμή εναντίον απογραφής και Αλογοσκούφη κινήθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Κ. Μαρκόπουλος. Ο κ. Μαρκόπουλος τόνισε, ότι η απογραφή όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων, προσέθεσε στη φήμη και στο ρυθμό της οικονομίας περισσότερα αρνητικά κύματα απ’ όσα θετικά.
Η φράση που πυροδότησε αντιδράσεις, ήταν όταν συνέδεσε τον κ. Καραμανλή με τον κ. Σημίτη, λέγοντας: "Ο Καραμανλής είναι πολύτιμος ως ένας πρώην πρωθυπουργός, όσο πολύτιμος είναι αυτή τη στιγμή και ο Κώστας Σημίτης, που όταν ένας πρώην πρωθυπουργός λέει μία κουβέντα, έχει βάρος."
Σαφείς αποστάσεις από τον εσωκομματικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει τήρησε ο γραμματέας Προγράμματος κ. Ευρ. Στυλιανίδης, εκ των ηγετικών στελεχών που έχει την άνεση να συνομιλεί με τον κ. Καραμανλή. "Είναι λάθος, οι πολιτικές δυνάμεις να κοιτούν προς τα πίσω. Αρνούμαι να σχολιάσω το παρελθόν. Η αυτοκριτική της ΝΔ έχει γίνει. Αρκετά έχουμε αυτομαστιγωθεί" τόνισε.
Αρνητικός στη λογική ορισμένων εντός της Ν.Δ. να αφορίζουν το έργο των κυβερνήσεων Καραμανλή, εμφανίζεται ο τομεάρχης Εσωτερικών κ. Χρ. Ζώης, που τόνισε, στην ίδια γραμμή με τον κ. Στυλιανίδη, ότι το αυτομαστίγωμα δεν βοηθάει πουθενά. Σημείωσε, ακόμα, ότι "κάποιοι, δεν θα πρέπει να εμποδίζουν την προσπάθεια μερικών ολίγων από εμάς να επανακτήσουμε την αξιοπιστία -τόσο του κόμματος, όσο και του πολιτικού προσωπικού εν γένει- διατηρώντας στην επικαιρότητα ενδονεοδημοκρατικές συζητήσεις που δε βοηθούν και καταφέρνουν μόνο τη συνεχόμενη απαξίωση της Ν.Δ."

ΛΑΟΣ και ΔΗ.ΣΥ. υπέρ Καραμανλή

Τη σύγχυση στο εσωτερικό της Ν.Δ. επιχειρούν να εκμεταλλευθούν οι υπόλοιπες παρατάξεις της κεντροδεξιάς. Το κόμμα της κ. Ντόρας Μπακογιάννη και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης, υπερασπίζονται τον κ. Καραμανλή, προκειμένου να πλήξουν την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Πιο χαρακτηριστική από όλες ήταν η δήλωση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμμαχίας, κ. Γ. Κοντογιάννη, ο οποίος κατηγόρησε τους συνεργάτες του κ. Σαμαρά ότι επιχειρούν να μηδενίσουν το έργο του τέως πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του. "Οι ‘Γεωργαλάδες’ και οι ‘Σταματόπουλοι’ του κ. Σαμαρά επιχειρούν να μηδενίσουν το έργο του Κώστα Καραμανλή, εξαπατούν και προσβάλουν τους αγωνιστές της παράταξης και ανερυθρίαστα συνεχίζουν το αριβίστικο έργο τους" τόνισε ο κ. Κοντογιάννης. Και ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Ι. Οικονόμου εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της νυν ηγεσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας για προσπάθεια του κ. Σαμαρά να προχωρήσει σε "ξεκαθάρισμα λογαριασμών."
Από την πλευρά του, ο κ. Καρατζαφέρης αποφάσισε να υπερασπιστεί και αυτός τον κ. Καραμανλή, λέγοντας ότι η απαξίωση στο πρόσωπο του τέως Πρωθυπουργού και οι περιγραφές ως εγκληματικό λάθος δεν βοηθούν προς καμία κατεύθυνση. Μίλησε μάλιστα για λάθος τακτική του κ. Σαμαρά.

Add comment


Απο Θέσεως

Άγγελος Στάγκος
Αγγελος Στάγκος Ελλάς: ένα τσίρκο με φανατικούς θεατές και θαυμαστές

Από τη μία πλευρά έχουμε τον Αλ. Τσίπρα, τους δικούς του και τις συνιστώσες του,…

Γρηγόρης Νικολόπουλος
Γρηγόρης Νικολόπουλος Τι δημοψήφισμα και τι εκλογές ...αν δεν ξέρουμε τι ψηφίζουμε

Αναρωτιέμαι γιατί φοβόμαστε να κάνουμε δημοψήφισμα για το αν θέλουμε Ευρώ ή δραχμή, ενώ δεν…

Τάκης Λαϊνάς
Τάκης Λαϊνάς Ησυχία... το κτήνος κοιμάται

Αυτός ο λαός έχει πολύ κοντή μνήμη. Αρνείται να θυμάται. Αρνείται κάθε ενδοσκόπηση. Αρνείται τα…

Δημήτρης Καστριώτης
Δημήτρης Καστριώτης Από την αντίσταση στους φετφάδες

Η «Επιστολή στους ηγέτες της Αντίστασης» του Ζαν Πολάν (Jean Paulhan) είχε προκαλέσει ταραχή στη…

Νικόλαος Καραμούζης
Νικόλαος Καραμούζης Αδιανόητο μια σοβαρή χώρα να συμπεριφέρεται σαν γωνιακός ποκαδόρος

«Αγωνιούμε όλοι σήμερα για την πορεία της χώρας. Το εξωτερικό περιβάλλον επιδεινώνεται, σε συνάρτηση με…

Νικηφόρος Μαλεβίτης
Νικηφόρος Μαλεβίτης Η παράσταση Τσίπρα-Σόιμπλε

Υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις στο Βερολίνο και στις Βρυξέλλες που έχουν πλέον αποφασίσει πως ό,τι και…

Copyright © 1999-2012 Premium S.A. All rights reserved. | Webmail Login
developed by Nuevvo