Σαμαράς: Κανένας δεν περισσεύει...

Στην εκτίμηση πως η Ελλάδα με την απόφαση των Βρυξελλών κέρδισε χρόνο και περιθώριο για να βγει από την κρίση, προέβη ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος μιλώντας στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ τόνισε πως η πρόσφατη απόφαση έχει τρεις μεγάλες διαφορές και μια ομοιότητα με το πρώτο Μνημόνιο.
Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά τώρα υπάρχει το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους, μειώνεται το επιτόκιο δανεισμού ενώ η αποπληρωμή του χρέους μετατίθεται σε βάθος χρόνου. "Από την άλλη η ομοιότητα είναι η διατήρηση της ίδιας συνταγής, λείπει ο τρίτος πυλώνας , αυτός της ανάπτυξης", δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος επεσήμανε πως πλέον υπάρχουν οι προϋποθέσεις για μέτρα ανάπτυξης.

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε την ανάγκη να εκδοθούν ευρωομόλογα, ενώ επεσήμανε πως ήδη στην Ευρώπη πληθαίνουν οι φωνές όσων υποστηρίζουν πως το αντίδοτο στην κρίση είναι τα μέτρα ανάπτυξης. Βασικός πυλώνας που θα μπορεί να στηρίξει την ελληνική οικονομία είναι για τον πρόεδρο της ΜΔ και η αξιοποίηση της ελληνικής ΑΟΖ, κάτι που, όπως είπε, συζήτησε και κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο.

Επισημαίνοντας την ανάγκη να αποκατασταθεί η πολιτική ομαλότητα στη χώρα, ο κ. Σαμαράς έθεσε ως άμεσους στόχους του την ανάσχεση της ύφεσης και την κοινωνική συνοχή.

Επαναλαμβάνοντας, εξάλλου, τη θέση του πως οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν μέσα στο άμεσο επόμενο διάστημα, ο κ. Σαμαράς στην ομιλία του στην Εκτελεστική Γραμματεία είχε σαφείς προεκλογικούς τόνους και μάλιστα απηύθυνε πρόσκληση σε όλους κάνοντας λόγο για ρεύμα που θα γίνει πλειοψηφικό στην ελληνική κοινωνία.

"Το κόμμα μας είναι η μόνη σοβαρή και σταθερή πολιτική δύναμη στη χώρα", τόνισε ο κ. Σαμαράς, χαρακτηρίζοντας τις εκλογές που θα γίνουν ως τις πιο καθοριστικές μετά από αυτές του ΄74.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ άνοιξε ουσιαστικά τις πόρτες σε όλους όσοι έχουν απομακρυνθεί από την παράταξη και όχι μόνο σε όσους βουλευτές διεγράφησαν την περασμένη εβδομάδα για τους οποίους μάλιστα είπε πως θα χαρεί να ξαναγυρίζουν στο κόμμα, εφόσον έμπρακτα αποδείξουν ότι συστρατεύονται μαζί με τη ΝΔ. Κάνοντας λόγο για πανστρατιά ενόψει των εκλογών, ο κ. Σαμαράς τόνισε πως στη μάχη μετά τις εκλογές θα πρέπει να είναι όλοι ενωμένοι "και όχι σκορποχώρι".

"Κανένας δεν περισσεύει, πρέπει να κλείσουμε κάθε ρωγμή", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, ο οποίος έκανε λόγο για τη μεγάλη μάχη της ανάπτυξης που ξεκινά αμέσως μετά τις εκλογές. "Ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται και η Ελλάδα πονάει. Πρέπει να μείνουμε όρθιοι, τώρα αρχίζει η μεγάλη μάχη, η πιο δύσκολη μάχη για την ανάκαμψη", τόνισε χαρακτηριστικά.

Add comment


Απο Θέσεως

Γρηγόρης Νικολόπουλος
Γρηγόρης Νικολόπουλος Τι δημοψήφισμα και τι εκλογές ...αν δεν ξέρουμε τι ψηφίζουμε

Αναρωτιέμαι γιατί φοβόμαστε να κάνουμε δημοψήφισμα για το αν θέλουμε Ευρώ ή δραχμή, ενώ δεν…

Τάκης Λαϊνάς
Τάκης Λαϊνάς Ησυχία... το κτήνος κοιμάται

Αυτός ο λαός έχει πολύ κοντή μνήμη. Αρνείται να θυμάται. Αρνείται κάθε ενδοσκόπηση. Αρνείται τα…

Δημήτρης Καστριώτης
Δημήτρης Καστριώτης Από την αντίσταση στους φετφάδες

Η «Επιστολή στους ηγέτες της Αντίστασης» του Ζαν Πολάν (Jean Paulhan) είχε προκαλέσει ταραχή στη…

Άγγελος Στάγκος
Αγγελος Στάγκος Ελλάς: ένα τσίρκο με φανατικούς θεατές και θαυμαστές

Από τη μία πλευρά έχουμε τον Αλ. Τσίπρα, τους δικούς του και τις συνιστώσες του,…

Νικόλαος Καραμούζης
Νικόλαος Καραμούζης Αδιανόητο μια σοβαρή χώρα να συμπεριφέρεται σαν γωνιακός ποκαδόρος

«Αγωνιούμε όλοι σήμερα για την πορεία της χώρας. Το εξωτερικό περιβάλλον επιδεινώνεται, σε συνάρτηση με…

Νικηφόρος Μαλεβίτης
Νικηφόρος Μαλεβίτης Η παράσταση Τσίπρα-Σόιμπλε

Υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις στο Βερολίνο και στις Βρυξέλλες που έχουν πλέον αποφασίσει πως ό,τι και…

Copyright © 1999-2012 Premium S.A. All rights reserved. | Webmail Login
developed by Nuevvo