ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέο… κρέμασμα για τα μη τραπεζικά blue chips

09:30 - 07 Δεκ 2017 | Αναλύσεις
Νέο… κρέμασμα για τα μη τραπεζικά blue chips
Χθες αναφέραμε για το φαινόμενο που εσχάτως παρατηρείται στο Χ.Α. που δεν είναι άλλο από την κόπωση των μη τραπεζικών blue chips που… κρεμούν, αδυνατώντας να δώσουν στηρίξεις, σε συνεδριάσεις που υστερούν οι τράπεζες.

Η συνεδρίαση η χθεσινή, ήρθε να το… επιβεβαιώσει απολύτως αυτό, δείχνοντας πιθανότατα ότι οι ξένοι δεν ασχολούνται ιδιαίτερα, πιθανότατα έχοντας κλείσει – για φέτος τα… τεφτέρια τους.

Οι ξένοι δεν έχουν άγχος να στηρίξουν τις θέσεις τους ή να αυξήσουν τις συμμετοχές τους, οπότε ακόμη και με μικρές σχετικά πωλήσεις, εύκολα πιέζονται κορυφαίοι τίτλοι.

Πρώτη σε απώλειες με 4ήμερο πτωτικό σερί η μετοχή της ΔΕΗ που υποχωρεί περί το 17,5% αυτό το διάστημα, κατρακυλώντας στην 24η θέση των κεφαλαιοποιήσεων του Χ.Α. με αποτίμηση μόλις 406 εκατ. ευρώ!

Η Motor Oil υποχωρεί κοντά στο 7% το 4ήμερο, τα ΕΛΠΕ χάνουν 4,5% το ίδιο διάστημα, ενώ η Ελλάκτωρ υποχωρεί κοντά στο 8% το τελευταίο τριήμερο.

Η μετοχή της Viohalco έκλεισε χθες για έκτη φορά πτωτικά στις οκτώ τελευταίες συνεδριάσεις, πιστοποιώντας με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο αυτό που αναφέραμε (και) χθες… Και μιλάμε για μια μετοχή με σημαντικά κέρδη το 2017.

Επίσης, χθες, με σημαντικές απώλειες έκλεισαν επίσης τίτλοι όπως ΑΔΜΗΕ -3,93%, Fourlis -2,37%, EXAE -1,58% και Coca Cola HBC -1,19%. 

Τελευταία τροποποίηση στις 09:43 - 07 Δεκ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.