ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

J&P Άβαξ: Τα υψηλά τριετίας, η Αθηνά και η συνέχεια Κύριο

09:05 - 29 Δεκ 2017 | Αναλύσεις
J&P Άβαξ: Τα υψηλά τριετίας, η Αθηνά και η συνέχεια
Σε νέα υψηλά τριετίας βρίσκεται η μετοχή της J&P Άβαξ, καθώς στα επίπεδα των 0,77 ευρώ είχε να βρεθεί από το Νοέμβριο του 2014.

Με λίαν προσεκτικές κινήσεις, η άκρως συντηρητική αυτή μετοχή του κλάδου των υποδομών και των κατασκευών, έχει κερδίσει «εδάφη», βελτιώνοντας την εικόνα της, που ακόμη την... αδικεί σύμφωνα με τις αποτιμήσεις και τις συγκρίσεις με άλλες, ομοειδείς επιχειρήσεις.

Αποτιμάται μόλις στα 59,8 εκατ. ευρώ, όταν άλλες, πολύ μικρότερες εταιρείες αποτιμώνται πολύ παραπάνω.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η θυγατρική της, η Αθηνά, την οποία ελέγχει σε ποσοστό άνω του 99% και είναι σε διαδικασία απορρόφησής της με έξοδο από το ταμπλό του Χρηματιστηρίου, αποτιμάται στα 77 εκατ. ευρώ!

Στρέβλωση πιθανότατα η αποτίμηση της Αθηνάς, δεδομένου ότι πλέον δεν έχει ισχυρή δραστηριότητα και αυτός είναι ο λόγος που η J&P Άβαξ την… αποσύρει γενικότερα, στρέβλωση όμως και τα 59,8 εκατ. ευρώ που αποτιμάται μια από τις δύο μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες της χώρας.

Πάντως, η J&P Άβαξ έχει σημειώσει άνοδο περίπου 85% το 2017, όμως οι προοπτικές της είναι για αρκετά υψηλότερα, σε μια… φυσιολογικά κινούμενη ελληνική χρηματιστηριακή αγορά.

Θυμίζουμε ότι η δημόσια πρόταση για το εναπομείναν ποσοστό 0,843% της Αθηνάς που δεν ελέγχει η J&P Άβαξ, ξεκίνησε στις 13 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 10 Ιανουαρίου 2018.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.