ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΧΑΕ: Εντυπωσιακό ανοδικό σερί, νέα υψηλά 5μήνου

09:20 - 09 Ιαν 2018 | Αναλύσεις
ΕΧΑΕ: Εντυπωσιακό ανοδικό σερί, νέα υψηλά 5μήνου
Σε εντυπωσιακά ανθεκτικό ανοδικό σερί επιδίδεται τελευταία η μετοχή της ΕΧΑΕ, καθώς στις τελευταίες 17 τελευταίες συνεδριάσεις που έχουν γίνει από 12 Δεκεμβρίου, κλείνει ανοδικά στις 15 εξ αυτών!! Καμιά άλλη μετοχή του ελληνικού χρηματιστηρίου δεν έχει παρόμοια κίνηση, αν και αρκετές πλησιάζουν αυτό το ρεκόρ…

Ο τίτλος της ΕΧΑΕ κερδίζει ένα ευρώ ανά μετοχή αυτό το διάστημα, καθώς από τα 4,50 ευρώ έχει βρεθεί στα 5,51 ευρώ, επίπεδα που είχε να δει από τέλη Ιουλίου 2017, όπερ και σημαίνει ότι βρίσκεται ήδη σε υψηλά πέντε και πλέον μηνών.

Γενικώς ο τίτλος δείχνει αναβαθμισμένο προφίλ, καθώς έχει ανεβάσει και όγκους, δεδομένου ότι σε αρκετές συνεδριάσεις των τελευταίων ημερών, διακινεί σταθερά πάνω από 100 χιλ. τεμάχια…

Φυσικά, έχοντας «χτυπήσει» αρνητικό ρεκόρ κερδοφορίας το 2016, λόγω του… ιστορικού ναδίρ του Χ.Α., η ΕΧΑΕ πλέον αρχίζει και προεξοφλεί καλύτερες ημέρες στην αγορά. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι από τις 12 Δεκεμβρίου που ξεκίνησε το ράλι αντίδρασης, αυξήθηκε κατακόρυφα (διπλασιάστηκε σχεδόν) και ο ημερήσιος τζίρος στο Χ.Α., κάτι που βγάζει ωφελημένη την ΕΧΑΕ.

Θυμίζουμε ότι από τα 41 εκατ. ευρώ που ήταν ο μέσος τζίρος του Οκτώβρη και τα 50 που ήταν ο τζίρος του Νοέμβρη, ο Δεκέμβριος έκλεισε με μέσες συναλλαγές 71 εκατ. ευρώ, ενώ σε πολλές συνεδριάσεις προς το φινάλε του έτους, ο τζίρος ξεπέρασε τα 100 εκατ. ευρώ. 

Τελευταία τροποποίηση στις 12:11 - 09 Ιαν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.