ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα υψηλά 17ετίας για την Quest Συμμετοχών

09:20 - 11 Ιαν 2018 | Αναλύσεις
Νέα υψηλά 17ετίας για την Quest Συμμετοχών
Μια εν πολλοίς… παρεξηγημένη μετοχή, και λόγω της περιορισμένης εμπορευσιμότητάς της είναι η Quest Συμμετοχών, η οποία χθες έκλεισε στα 10 ευρώ, που είναι νέα υψηλά σχεδόν 17 ετών! Αξίζει να σημειωθεί ότι πάνω από τα 10 ευρώ ο τίτλος της… πάλαι ποτέ Info Quest είχε να κλείσει από τον Απρίλιο του 2001!

Φυσικά, από εκείνη την περίοδο πολλά έχουν αλλάξει, ο όμιλος ασχολείται με περισσότερες – πέραν της πληροφορικής – δραστηριότητες, κάτι που δίνει και την προστιθέμενη αξία.

Με τρομερή συνέπεια στο ταμπλό του Χ.Α., «χτίζει» διαρκώς καλύτερη αποτίμηση, φτάνοντας χθες στην κεφαλαιοποίηση των 119 εκατ. ευρώ.

Η μετοχή έκλεισε με άνοδο 21,1% τον Δεκέμβριο του 2017, ενώ έβγαλε το σύνολο του περασμένου έτους με άνοδο 43,1%. Καθόλου άσχημα, για τέτοιους καιρούς. Και δεν μιλάμε για… κούφια εταιρεία, κάθε άλλο.

Εξελίσσεται σε ένα από τα… πουλέν της εγχώριας επιχειρηματικότητας, μέσα από ένα καλό χαρτοφυλάκιο ετερόκλητων επιχειρήσεων και δραστηριοτήτων.

Το smart money εδώ και καιρό «τσιμπάει» θέσεις στον τίτλο, οδηγώντας τη μετοχή σε υψηλά τόσων ετών, μέσα από συντηρητικές και χωρίς υπερβολές ανοδικές κινήσεις.

Ο όμιλος Info Quest ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του '80 και μαζί με τον όμιλο Πουλιάδη και την Altec ήταν οι τρεις κορυφαίοι όμιλοι πληροφορικής στη χώρα, για σχεδόν δύο δεκαετίες.

Όμως, μόνο ο όμιλος Info Quest κατάφερε και διασώθηκε. Και όχι μόνο διασώθηκε, αλλά διαφοροποιώντας το χαρτοφυλάκιο συμμετοχών και δραστηριοτήτων, κατάφερε να βρίσκεται σήμερα σε πολύ βελτιωμένη κατάσταση.

Κορυφαία... ζαριά, ασφαλώς η είσοδος στην κινητή τηλεφωνία μέσω της Q-Telecom η οποία εξελίχθηκε σε ένα εξαιρετικό asset για τον όμιλο. Το timing της πώλησης της Q-Telecom ήταν το ιδεατό, καθώς το 2005 πουλήθηκε έναντι 330 εκατ. ευρώ στην τότε TIM Hellas (νυν Wind). Αυτή η πώληση, έσωσε και τον όμιλο Quest, σε μια συγκυρία που η ρευστότητα άρχισε να γίνεται το κυρίαρχο διαβατήριο επιβίωσης.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:48 - 11 Ιαν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.