ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΤΕ: Νέα μερισματική πολιτική–Πάνω από τα 6 δισ. η κεφαλαιοποίηση Κύριο

08:00 - 22 Ιαν 2018 | Αναλύσεις
ΟΤΕ: Νέα μερισματική πολιτική–Πάνω από τα 6 δισ. η κεφαλαιοποίηση
Μετά από τριάμισι και πλέον χρόνια, η κεφαλαιοποίηση του ΟΤΕ ξεπέρασε την Παρασκευή τα 6 δισ. ευρώ, πιστοποιώντας ότι ο όμιλος βρίσκεται σε εξαιρετικό momentum, επιχειρησιακά και χρηματιστηριακά.

Η μετοχή ξεχώρισε με έμφαση την Παρασκευή, καθώς με εντυπωσιακή κίνηση έκλεισε στα 12,31 ευρώ με άνοδο 4,77%, διακινώντας όγκο άνω των 2 εκατ. τεμαχίων! Μάλιστα, μετά την Τέρνα Ενεργειακή που λόγω του placement έκανε τζίρο 57,55 εκατ. ευρώ, ο ΟΤΕ έκανε το μεγαλύτερο τζίρο στην αγορά, διακινώντας άνω των 25 εκατ. ευρώ!

Παράλληλα, η κεφαλαιοποίηση του ΟΤΕ διαμορφώθηκε πάνω από τα 6 δισ. ευρώ, απέχοντας πλέον 4,1 δισ. ευρώ από τη leader Coca Cola HBC που αποτιμάται στα 10,18 δισ. ευρώ.

Θυμίζουμε ότι την Παρασκευή ο ΟΤΕ προχώρησε σε μια εξαιρετικά σημαντική ανακοίνωση, που πιστοποιεί ότι ο όμιλος πλέον - και στα θέματα σεβασμού προς τους μετόχους - κινείται σε διεθνή standards.

Η εταιρεία δεσμεύτηκε επίσημα σε πρόγραμμα μερισματικής πολιτικής και χρηματικής επιστροφής στους μετόχους, ανοίγοντας νέους δρόμους στην ελληνική κεφαλαιαγορά.

Σύμφωνα με αυτό το πρόγραμμα, πλέον, όλες οι ελεύθερες ταμιακές ροές – κάθε χρόνο - θα επιστρέφουν στους μετόχους, είτε μέσω μερισμάτων, είτε μέσω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών.

Η εφαρμογή της πολιτικής θα ξεκινήσει από το 2018 και θα λαμβάνει υπόψη τις προβλέψεις των ελεύθερων ταμειακών ροών για το τρέχον έτος (δηλ. το 2018), ως βάση υπολογισμού των μεγεθών που θα αποτελούν την συνολική αμοιβή των μετόχων.

Με τον ίδιο τρόπο θα εφαρμόζεται η πολιτική και για τα επόμενα χρόνια, δηλ. η βάση υπολογισμού για την συνολική αμοιβή των μετόχων το 2019 θα λαμβάνει υπόψη τις προβλέψεις των ελεύθερων ταμειακών ροών για το 2019, κ.ο.κ.

Με βάση την τρέχουσα πρόβλεψη για το 2018, το εκτιμώμενο συνολικό ποσό που θα διατεθεί για την Πολιτική Αμοιβών των Μετόχων θα ανέλθει περίπου σε 260 εκατ. ευρώ, έχοντας ενσωματώσει τις πληρωμές για εξαγορά φάσματος και τις μη επαναλαμβανόμενες δαπάνες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.