ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΕΗ: Με +63% το Γενάρη, βελτιώνει το κόστος δανεισμού της

09:31 - 01 Φεβ 2018 | Αναλύσεις
ΔΕΗ: Με +63% το Γενάρη, βελτιώνει το κόστος δανεισμού της
Στην κορυφή των αποδόσεων στον FTSE 25 με άνοδο 63% και τρίτη απόδοση σ’ όλη την αγορά, ασχέτως αποτιμήσεων βρέθηκε η ΔΕΗ τον πρώτο μήνα του έτους, αιφνιδιάζοντας πολλούς, κυρίως από την πλευρά των short που δικαίως και «σκότωσε».

Μια επιχείρηση – μονοπώλιο, έφτασε για κάποιους λόγους να κινδυνεύει με χρεοκοπία λόγω έλλειψης ρευστότητας, τη στιγμή που το κράτος κάνει κοινωνική πολιτική στην «πλάτη» της, τη στιγμή που της οφείλονται περίπου 2,5 δισ. ευρώ από ανεξόφλητους λογαριασμούς!

Πλέον, κάποιες κινήσεις τείνουν να αλλάξουν το σκηνικό, και κυρίως η αυστηροποίηση του πλαισίου όσων οφείλουν, με στόχο να «χτυπηθούν» οι κακοπληρωτές. Ήδη, τα αποτελέσματα είναι σημαντικά.

Μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον, η διοίκηση, εκμεταλλευόμενη την πολύ βελτιωμένη κατάσταση, τη μείωση του ρίσκου χώρας και το μεγάλο ράλι αποφόρτισης στα ελληνικά ομόλογα, αναλαμβάνει δράσεις για τη μείωση του κόστους δανεισμού, μέσω των ομολόγων.

Χθες η ΔΕΗ ανακοίνωσε τον τερματισμό της πρότασης εξαγοράς μέχρι ποσού 150.000.000 ευρώ των Ομολογιών 500.000.000 ευρώ με τοκομερίδιο 5,5% Λήξεως 2019. Παράλληλα, η εταιρεία σκοπεύει να εξασκήσει το δικαίωμά της να προβεί σε προαιρετική εξόφληση Ομολογιών συνολικού ύψους 150.000.000 ευρώ στην τιμή 101,375%.

Με λίγα λόγια, η Επιχείρηση εκμεταλλεύεται το ιδιαίτερα ευνοϊκό momentum που υπάρχει για τα ελληνικά assets, και... ρολάρει το ομόλογο, παρατείνοντας το χρόνο αποπληρωμής, μειώνοντας παράλληλα το κόστος επιτοκίων. Η ΔΕΗ λογικά θα κάνει νέες εκδόσεις ομολογιών τους επόμενους μήνες, μετακυλίοντας τις υποχρεώσεις, αλλά το κυριότερο, μειώνοντας τα επιτόκια κάτω του 4%!

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.