ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρηματιστήριο: Σημαντική τακτοποίηση της τεχνικής εικόνας και των υπερβολών

09:10 - 08 Φεβ 2018 | Αναλύσεις
Χρηματιστήριο: Σημαντική τακτοποίηση της τεχνικής εικόνας και των υπερβολών
Άμεσα αντέδρασε η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά στο διεθνές «μπουμ» πτώσης και ισοπέδωσης που επικράτησε από την Παρασκευή έως την Τρίτη, καθώς βρήκε δυνάμεις και κάλυψε μερικώς το… ρήγμα!

Χθες, μετά από ένα τριήμερο έντονης πτώσης που είχε οδηγήσει το Γενικό Δείκτη σε απώλειες κοντά στο 5,40%, αλλά αν συνεκτιμηθεί το χαμηλό ημέρας της Τρίτης, η πτώση πλησίαζε το 8%, το Χ.Α. έβγαλε αντίδραση, ακολουθώντας παρόμοια κίνηση των διεθνών αγορών.

Επρόκειτο για μια αντίδραση αυτοσυντήρησης και τακτοποίησης, η οποία ήρθε ως συνέχεια της «απόδρασης» από τα χαμηλά των 814,96 μονάδων που ήταν το ναδίρ της συνεδρίασης της Τρίτης, όταν ο Γ.Δ. κατέγραψε πτώση 4,53%!

Πάντως, η αντίδραση δεν έγινε λόγω ισχυρών αγορών, αλλά πρωτίστως λόγω παύσης των ρευστοποιήσεων, κάτι που μαρτυράται από το «φτωχό» τζίρο που διαμορφώθηκε στα 72,10 εκατ. ευρώ, κάτω από τα στάνταρ των τελευταίων συνεδριάσεων.

Αυτός είναι και ο λόγος που η αγορά δεν μπόρεσε χθες να υπερβεί τη ζώνη των 850 μονάδων, παρ’ ότι στο υψηλό ημέρας, άγγιξε αυτή την περιοχή. Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός ότι η αγορά με ταχύτατες διαδικασίες τακτοποίησε σημαντικά την τεχνική της εικόνα, καθιστώντας τη συμβατή με ένα... λογικό εύρος διόρθωσης από τα πρόσφατα υψηλά, είναι σημαντικό.

Γιατί, αν συνεχιζόταν το χθεσινό ξεπούλημα και ο Γ.Δ. έφτανε να απωλέσει και τις 800 μονάδες, τότε ασφαλώς δε θα μιλούσαμε για διόρθωση, αλλά για αλλαγή τάσης και «καταστροφή» του μεσοπρόθεσμου ανοδικού momentum.

Οι επόμενες συνεδριάσεις θα δείξουν και θα πιστοποιήσουν αν ολοκληρώθηκε η διόρθωση μετά τη «βουτιά» περίπου 80 μονάδων από τα πρόσφατα υψηλά τριετίας των 895 μονάδων (Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου), έως τα ενδοσυνεδριακά χαμηλά των 814,96 μονάδων της περασμένης Τρίτης… 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.