ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πως διαμορφώνονται τα τεχνικά δεδομένα του Χρηματιστηρίου

09:20 - 12 Φεβ 2018 | Αναλύσεις
Πως διαμορφώνονται τα τεχνικά δεδομένα του Χρηματιστηρίου
Σε κρίσιμα τεχνικά επίπεδα έχει περιέλθει πλέον το ελληνικό χρηματιστήριο, μετά τη μεγάλη πτώση των τελευταίων ημερών που άλλαξαν σημαντικά τα τεχνικά δεδομένα. Ο Γενικός Δείκτης έφτασε έως το χαμηλό των 814,96 μονάδων στο χαμηλό της περασμένης Τρίτης, ενώ κατόπιν έβγαλε αντίδραση που έφεραν το δείκτη έως τις 856,19 μονάδες στο ενδοσυνεδριακό υψηλό της Πέμπτης 8 Φεβρουαρίου.

Όπως σημειώνει ο υπεύθυνος ανάλυσης της Beta Χρηματιστηριακή Μάνος Χατζηδάκης, «στο επίπεδο των 814 μονάδων το ωριαίο διάγραμμα εμφάνιζε έντονες υποτιμητικές υπερβολές, φαινόμενο το οποίο είχε διαπιστωθεί για τελευταία φορά στην ελληνική αγορά στις 14 Νοεμβρίου του 2017.

Στις 856 μονάδες έκλεισε το καθοδικό κενό της 6ης Φεβρουαρίου, ενώ ο ωριαίος 200αρης κινητός μέσος λειτούργησε σαν αντίσταση αφού δοκιμάστηκε ανεπιτυχώς δύο φόρες».

Σύμφωνα με τον αναλυτή, «σε ημερήσια βάση ο κινητός μέσος των 30 ημερών έχει διασπαστεί καθοδικά, ο MACD διατηρεί το σήμα πώλησης και οι ταλαντωτές κινούνται σε ουδέτερες ζώνες. Η αγορά έχει υποχωρήσει σημαντικά από τα πρόσφατα υψηλά της, ωστόσο δεν έχει καταφέρει να δείξει ακόμα κάποια συμπεριφορά αναχαίτισης της προσφοράς παραμένοντας περισσότερο στην ροπή της τάσης των ξένων χρηματιστηρίων. Ως εκ τούτου η μεταβλητότητα αναμένεται να συνεχιστεί με επόμενο σημείο αναφοράς για την εκκίνηση μιας πειστικής αντίστασης τις 800 μονάδες», τονίζει ο κ. Χατζηδάκης.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:25 - 12 Φεβ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.