ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πιέζονται οι μετοχές μετάλλων, υποδομών και ενέργειας

09:10 - 14 Φεβ 2018 | Αναλύσεις
Πιέζονται οι μετοχές μετάλλων, υποδομών και ενέργειας
Σημαντική ήταν η πίεση που δέχτηκαν χθες (και όχι μόνο) οι μετοχές του ευρύτερου κλάδου των μετάλλων, της ενέργειας και των υποδομών. Πρόκειται ασφαλώς για τις μετοχές που έχουν και τα περισσότερα κέρδη, τόσο το 2017, όσο και το 2018, οπότε σε κάθε αλλαγή σκηνικού ή κλιμάκωσης της ανησυχίας, εύλογα οι επενδυτές «πυροβολούν» εκεί που έχουν τα περισσότερα κέρδη.

Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όταν υπάρχει ανησυχία – παγκόσμια – ότι αλλάζει το σκηνικό, αμέσως οι επενδυτές μαζεύονται ενώ παραδοσιακά πλήττονται οι μετοχές ομίλων που συμβάλουν στην… ανάπτυξη, όπως είναι τα μέταλλα, οι υποδομές, η ενέργεια κ.λπ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μετοχή της Viohalco υποχωρεί όλο το τελευταίο διάστημα, καθώς από τα 4 ευρώ της 24ης Ιανουαρίου, έκλεισε χθες στα 3,35 ευρώ με νέα πτώση 2,33%, ενώ το τελευταίο τριήμερο χάνει άνω του 7%!

Σημαντική πτώση είχε και ο τίτλος της Μυτιληναίος χθες που υποχώρησε σε ποσοστό 2,79%, συμπληρώνοντας την 4η σερί πτωτική και την 7η στις οκτώ τελευταίες. Βέβαια, μιλάμε για τίτλο που έχει εξαιρετική συμπεριφορά, τόσο το 2017 όσο και το νέο έτος, οπότε όλες οι διορθώσεις – κατοχυρώσεις είναι θεμιτές.

Πτώση – διόρθωση σε ποσοστό 2,85% είχε χθες και η ΔΕΗ, ενώ στον χώρο του Mid Cap ισχυρές πιέσεις δέχτηκε η θυγατρική της Viohalco Cenergy Holdings που υποχώρησε κατά 4,32%, ενώ και η… καινούρια ΕλβαλΧαλκόρ υποχώρησε κατά 4,17% στα 1,84 ευρώ. Ο τίτλος, μετά το εντυπωσιακό ξεκίνημα στο Χ.Α. πρόσφατα, έχει συμπληρώσει 3ήμερο πτώσης, χάνοντας 10%.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:40 - 14 Φεβ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.