ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξεμπλόκαρε το Χρηματιστήριο λόγω Moody’s

09:02 - 23 Φεβ 2018 | Αναλύσεις
Ξεμπλόκαρε το Χρηματιστήριο λόγω Moody’s
Ξεμπλόκαρε το Χρηματιστήριο, καθώς η αναβάθμιση κατά δύο βαθμίδες από τον οίκο Moody’s, ξύπνησε μερικώς τα… αίματα και άλλαξε την… επικαιρότητα των επενδυτών.

Καταγράφηκε σημαντική άνοδος στις τραπεζικές μετοχές, βελτίωση της τεχνικής εικόνας γενικότερα, αλλά και σημαντική αύξηση του τζίρου, έστω και αν το 30% ήταν πακέτα.

Καταλύτης για την αλλαγή πλεύσης ήταν η αναπάντεχη αναβάθμιση κατά δύο βαθμίδες από τον οίκο Moody’s. Μια αναβάθμιση που έδωσε την ευκαιρία στην αγορά να βγει λίγο από την εσωστρέφεια που επιβάλλουν οι πολιτικές εξελίξεις, να εστιάσει περισσότερο στα οικονομικά δεδομένα και να αλλάξει, έστω και για λίγο, την ατζέντα των επενδυτών.

Φυσικά, σε καμιά περίπτωση δεν άλλαξε κάτι θεαματικά, ούτε τεχνικά ούτε ουσιαστικά στην αγορά, η οποία «χρωστάει» ακόμη πολλές παρόμοιες συνεδριάσεις για να αποκατασταθεί η ψυχολογία και να επανέλθουν οι... ισορροπίες όπως ήταν πριν από την πρόσφατη διόρθωση.

Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αν η αναβάθμιση κατά δύο βαθμίδες έρχονταν σε διαφορετικό από το σημερινό timing, με λιγότερη εσωστρέφεια και περισσότερη πολιτική ηρεμία, το χρηματιστήριο (όπως και κάθε χρηματιστήριο) θα αντιδρούσε πολύ πιο έντονα!

Πάντως, είναι θετικό ότι το διήμερο της πτώσης ο Γενικός Δείκτης δεν απομακρύνθηκε από την ευρύτερη ζώνη των 840-850 μονάδων, οπότε χθες δόθηκε η ευκαιρία για κλείσιμο στις 845,34 μονάδες με άνοδο 0,79%. Γενικότερα, τα… συμφραζόμενα δείχνουν ότι υπάρχουν οιωνοί για συνέχιση της αντίδρασης και σήμερα Παρασκευή.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:23 - 23 Φεβ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.