ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιατί πιέζονται οι μετοχές του ομίλου Viohalco

08:10 - 08 Μαρ 2018 | Αναλύσεις
Γιατί πιέζονται οι μετοχές του ομίλου Viohalco
Ισχυρή πίεση έχουν δεχτεί το τελευταίο διάστημα οι μετοχές του ομίλου Viohalco, ενώ ειδικά χθες, η πτώση τους ήταν απολύτως χαρακτηριστική και ξεχωριστή σ’ όλη την αγορά.

Τα «παιχνίδια» του Αμερικανού προέδρου με τις εξαγγελίες για εμπορικό πόλεμο και δασμούς στα εξ Ευρώπης προϊόντα με προεξέχοντα τα μέταλλα, έναν κλάδο που επηρεάζει πλείστους παρεμφερείς ομίλους, φαίνεται πως φέρνει τους πρώτους ισχυρούς κλυδωνισμούς!

Όμιλοι με ισχυρό brand στην ευρύτερη αγορά των μετάλλων όπως Viohalco και Cenergy Holdings δέχτηκαν εκ νέου ισχυρές πιέσεις χθες, χάνοντας 4,78% και 5,04% αντίστοιχα.

Θυμίζουμε ότι η Cenergy Holdings έχει πιεστεί και στις προηγούμενες συνεδριάσεις, καθώς τη Δευτέρα υποχώρησε σε ποσοστό 5,47%, ενώ την περασμένη Παρασκευή είχσε χάσει το 4,48% της αξίας της.

Παράλληλα, μεγάλες ήταν χθες οι πιέσεις και για την έτερη μεγάλη θυγατρική της Viohalco την ΕλβαλΧαλκόρ που απώλεσε το 9,52% της αξίας της , ενώ τη Δευτέρα είχε χάσει 7,73%! Αξίζει να σημειωθεί ότι η κεφαλαιοποίηση της ΕλβαλΧαλκόρ από τα 750 εκατ. ευρώ στις αρχές Φεβρουαρίου, έχει πέσει στα 570 εκατ. ευρώ!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Cenergy Holdings S.A. ανακοίνωσε την έναρξη από το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ (U.S. Department of Commerce) έρευνας για επιβολή δασμών εισαγωγής (anti-dumping duty investigation) σε σωλήνες μεγάλου διαμετρήματος. Πρόκειται για επιβολή δασμών εναντίον της Ελλάδας και πέντε ακόμη χωρών (Καναδά, Κίνας, Ινδίας, Κορέας, Τουρκίας) βάσει σχετικών αιτήσεων που υπεβλήθησαν από έξι παραγωγούς των  ΗΠΑ.  


Η θυγατρική εταιρεία της Cenergy Holdings, Σωλ. Κορίνθου έχει υπαχθεί στην προαναφερθείσα έρευνα καθώς είναι ο μοναδικός παραγωγός σωλήνων μεγάλου διαμετρήματος στην Ελλάδα.

Η έρευνα θα είναι χρονοβόρα και θα χρειασθεί περισσότερο από οκτώ μήνες για να ολοκληρωθεί. Η Cenergy Holdings θεωρεί ως πρόωρη οποιαδήποτε εκτίμηση σχετικά με την επίδραση της ανωτέρω έρευνας επί των ενοποιημένων ετησίων oικονομικών της καταστάσεων της τρέχουσας περιόδου.

Τελευταία τροποποίηση στις 07:52 - 08 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.