ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρειάζονται δυνάμεις και «φρέσκο» χρήμα για τις 850 μονάδες

06:53 - 24 Απρ 2018 | Αναλύσεις
Χρειάζονται δυνάμεις και «φρέσκο» χρήμα για τις 850 μονάδες
Δεύτερη ημέρα διόρθωσης χθες για το ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς μετά το -0,47% της Παρασκευής, ήρθε το -0,72% τη Δευτέρα να πιστοποιήσει ότι χρειάζονται περισσότερες δυνάμεις και… καινούρια κεφάλαια για την πειστική υπέρβαση του κομβικού ορίου των 850 μονάδων.

Η απουσία εισροής «φρέσκων» κεφαλαίων ήταν η κυριότερη αιτία που χθες η αγορά δεν μπόρεσε να υπερβεί το όριο των 850 μονάδων, δεδομένου μάλιστα ότι έρχεται από μια «κούρσα» αρκετών ημερών ανόδου, οπότε πρέπει να δημιουργηθούν αναχώματα και στηρίξεις.

Χθες όλη την ημέρα ο Γενικός Δείκτης διαπραγματευόταν πλησίον του ορίου των 850 μονάδων, όμως εξ αρχής η συνεδρίαση ήταν απολύτως ρηχή, καθώς δεν εισέρρευσαν νέα κεφάλαια στο σύστημα που θα μπορούσαν να ανατροφοδοτήσουν τη δυναμική.

Έτσι, η συνεδρίαση εξελίχθηκε κατ' αρχήν σε συσσώρευση και κατόπιν σε διόρθωση.

Ήταν μια διόρθωση περισσότερο τεχνικής φύσης, αλλά και συμβατή με ό,τι έχει επιτύχει η αγορά το τελευταίο διάστημα, δεδομένου ότι υπήρχαν κέρδη προς κατοχύρωση.

Κυριότερος λόγος λοιπόν ήταν η συρρίκνωση της αξίας συναλλαγών που από τα 73,5 εκατ. ευρώ που ήταν ο μέσος τζίρος της περασμένης εβδομάδας, χθες κατήλθε στα 47,52 εκατ. ευρώ, ήτοι περίπου 26 εκατ. λιγότερα!

Μένει να δούμε πως θα αντιδράσει σήμερα και στη συνέχεια η αγορά, όμως το στοιχείο «κλειδί» για την πειστική υπέρβαση των 850 μονάδων θα είναι το αν θα εισρεύσουν νέα κεφάλαια στο σύστημα… 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.