ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έτοιμο να ξεπεράσει τις 850 μονάδες το Χρηματιστήριο

06:38 - 30 Απρ 2018 | Αναλύσεις
Έτοιμο να ξεπεράσει τις 850 μονάδες το Χρηματιστήριο
Έτοιμη να υπερκεράσει την ψυχολογική ζώνη των 850 μονάδων και να κινηθεί προς την περιοχή των 870-880 μονάδων δείχνει πλέον η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά. Αν δεν υπάρξει κάτι ιδιαίτερα δυσμενές σε διεθνές επίπεδο, αυτή την εβδομάδα η αγορά έχει όλα τα φόντα να κινηθεί πάνω από τις 850 μονάδες και να «χτίσει» πάνω στο καλό momentum του Απριλίου.

Η αγορά «επέστρεψε» από την πρόσφατη διορθωτική κίνηση και το χαμηλό των 821 μονάδων και με γοργές διαδικασίες τακτοποίησε εντελώς τις όποιες τεχνικές ή άλλες εκκρεμότητες υπήρξαν.

Όπως σημειώνει στο σχόλιό του ο υπεύθυνος ανάλυσης της Beta Χρηματιστηριακής Μάνος Χατζηδάκης, «το γύρισμα και η ορμή της αγοράς από τα επίπεδα των 820 μονάδων ενισχύει την πιθανότητα υπέρβασης του επιπέδου των 850 μονάδων αυτή τη εβδομάδα».

Σύμφωνα με τον αναλυτή, «ως σημείο αναφοράς επισημαίνουμε την συμπεριφορά του τραπεζικού κλάδου, ο οποίος έχει πάρει για τα καλά τα ηνία της αγοράς συγκεντρώνοντας σταθερά πάνω από το 60% του τζίρου στις συναλλαγές των τεσσάρων συστημικών τραπεζών».

Όπως ο ίδιος τονίζει, «το επόμενο σημείο αντίστασης εντοπίζεται στις 880 μονάδες, ζώνη τιμών ιδιαίτερα απαιτητική από πλευράς συναλλαγών.

Η κατάληψη αυτών των επιπέδων θα χρειαστεί μεγαλύτερη συμμετοχή κωδικών και κεφαλαίων, καθώς εκτός από την αναμενόμενη κατοχύρωση των γρήγορων κερδών του Απριλίου ενδέχεται να υπάρξει επιπλέον πίεση και από εγκλωβισμένα κεφάλαια από την σχετικά πρόσφατη άνοδο τιμών στην οποία η αγορά είχε κορυφώσει με υψηλούς όγκους τον Ιανουάριο (μ.ο συναλλαγών 79 εκατ. ευρώ).

Τα διαγραμματικά δεδομένα παραμένουν αισιόδοξα, έχουν αστερίσκους ως προς την δυναμική και θα αξιολογηθούν περισσότερο στην προσέγγιση της επόμενης αντίστασης τιμών, περίπου 30 μονάδες υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα», καταλήγει ο αναλυτής.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.