ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κομβικό στοίχημα οι 820 μονάδες για το Χρηματιστήριο Αθηνών

07:54 - 07 Μαϊ 2018 | Αναλύσεις
Κομβικό στοίχημα οι 820 μονάδες για το Χρηματιστήριο Αθηνών
Τρεις διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις έχει συμπληρώσει το ελληνικό χρηματιστήριο, με το Γενικό Δείκτη να καταγράφει πτώση αυτό το διάστημα σχεδόν 4%, ενώ ο δείκτης των τραπεζών διορθώνει κατά 6,8%. Μπορεί να φαντάζει… αιχμηρή η πτώση του τριημέρου, όμως υπήρχαν σημαντικά κέρδη τον Απρίλιο στην αγορά, οπότε η διόρθωση είναι θεμιτή και εντός προγράμματος.

Θυμίζουμε ότι ο Γενικός Δείκτης τον Απρίλιο ενισχύθηκε σε ποσοστό 9,96%, ο τραπεζικός δείκτης κέρδισε 31,35%, ενώ ο FTSE 25 +9,50%. Όμως, μετά και το πλήγμα που δέχτηκε την Παρασκευή η αγορά λόγω της υπόθεσης Folli Follie, υπάρχει ο κίνδυνος να χαλάσει ξανά το κλίμα…

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η περιοχή των 820 μονάδων είναι κομβική για την πορεία του Γενικού Δείκτη, καθώς αν διασπαστεί πτωτικά, χαλάει όλη η κίνηση που «χτίστηκε» τον Απρίλιο, ενώ αν κρατηθεί, υπάρχουν ελπίδες να ισορροπήσει και να βελτιωθεί η κατάσταση.

Θυμίζουμε ότι την Παρασκευή ο Γενικός Δείκτης κράτησε τη ζώνη των 820 μονάδων, έχοντας μάλιστα χαμηλό ημέρας στις 820,90 μονάδες (-2,20%), ενώ στο κλείσιμο υπήρξε βελτίωση, βγήκαν άμυνες και αναχώματα, με το δείκτη να κλείνει στις 823,89 μονάδες (-1,84%).

Μένει να δούμε αν σήμερα κρατηθούν αυτά τα επίπεδα, αναλόγως βεβαίως και με την εξέλιξη της ειδησεογραφίας αλλά και της υπόθεσης της Folli Follie.

Όπως τονίζει ο υπεύθυνος ανάλυσης της Beta Χρηματιστηριακή Μάνος Χατζηδάκης, «τεχνικά, ο Γενικός Δείκτης έδειξε να δυσκολεύεται να κατοχυρώσει την περιοχή των 850 μονάδων αφού η προσφορά που βγαίνει πάνω από το εν λόγω επίπεδο απαιτεί συναλλαγές αισθητά αυξημένες προκειμένου να υπάρξει εκ νέου ανοδική διαφυγή.

Το σενάριο μιας πλάγιας κίνησης με χαρακτήρα συσσώρευσης επανέρχεται στο προσκήνιο καθώς οι απότομες διακυμάνσεις βρίσκουν πολύ πρόθυμους πωλητές δεδομένης και της βραχυπρόθεσμα υπερτιμημένης εικόνας που είχαν οι ταλαντωτές».

Ο αναλυτής, συνεχίζοντας την έκθεσή του σημειώνει πως «η απότομη πτώση της Πέμπτης πέρα από την επιβεβαίωση των επιπέδων αντίστασης δεν άλλαξε κάτι επί της ουσίας καθώς τεχνικά οι βασικοί δείκτες παραμένουν αγορασμένοι.

Το σημείο καμπής για την μεσοπρόθεσμη τάση βρίσκεται στις 820 μονάδες, επίπεδο το οποίο οριοθετεί και την άμεση ζώνη στήριξης του Γενικού Δείκτη. Συμπερασματικά θα αναμέναμε σε δεύτερο χρόνο να επιχειρηθεί η υπέρβαση της εν λόγω αντίστασης πριν την κορύφωση της τάσης προς τις 880 μονάδες».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.