ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώς διαμορφώνονται τα τεχνικά δεδομένα πλέον στο Χρηματιστήριο Αθηνών

08:00 - 14 Μαϊ 2018 | Αναλύσεις
Πώς διαμορφώνονται τα τεχνικά δεδομένα πλέον στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Και μόνο το γεγονός ότι το Χρηματιστήριο Αθηνών την περασμένη εβδομάδα, τόσο σοβαρούς κλυδωνισμούς κατάφερε και έκλεισε χωρίς ουσιαστικές απώλειες, τακτοποιώντας αμέσως το «ρήγμα» από την υπόθεση της Folli Follie, είναι λίαν θετικό.

Ο Γενικός Δείκτης επανέλθει στα επίπεδα που είχε προ της κρίσης των Folli Follie και αυτό είναι μια καλή εξέλιξη, καθώς βγήκαν αντανακλαστικά.

Φυσικά, η περίπτωση της Folli Follie θα ταλανίζει την αγορά για πολύ καιρό, καθώς πρόκειται για όμιλο με μεγάλο… άπλωμα, ενώ – και τεχνικά – το ζήτημα του εμπεριστατωμένου ελέγχου καταστημάτων και στοιχείων, δεν είναι μια εύκολη και συνηθισμένη διαδικασία.

Παρ’ ότι λοιπόν καλύφθηκε – τεχνικά – το… ρήγμα από την πτώση λόγω Folli Follie και ο Γενικός Δείκτης επανήλθε στην περιοχή των 820 μονάδων, ασφαλώς η αγορά είναι μουδιασμένη, ανασφαλής και καχύποπτη σε κάθε μικρή ή μεγάλη αρνητική είδηση…

Πλέον, όπως σημειώνει και ο υπεύθυνος ανάλυσης της Beta Χρηματιστηριακή Μάνος Χατζηδάκης, η τεχνική εικόνα έχει διαφοροποιηθεί σε σχέση με τα προ 10ημέρου επίπεδα, όπου υπήρχε ξεκάθαρος ο ορίζοντας για κίνηση προς τις 880 μονάδες.

Ο ίδιος σημειώνει πως «η απότομη πτώση της Αγοράς - ανεξάρτητα από τους λόγους που την προκάλεσαν - έχει μεταβάλει την βραχυπρόθεσμη προοπτική θέτοντας εκ νέου προϋποθέσεις για να αποκατασταθούν πλήρως τα αγοραστικά σήματα:

Η υπέρβαση των 825 μονάδων μπορεί να αποκαταστήσει κάπως την θετική εικόνα επαναφέροντας τον MACD σε αγοραστική θέση (πτωτικό σήμα την περασμένη Δευτέρα) και να δώσει μια μικρή απόσταση ασφαλείας από τους δύο βασικούς κινητούς μέσους των 30 και 50 ημερών».

Ο κ. Χατζηδάκης επισημαίνει πως «η πτώση των τζίρων στο ανέβασμα της αντίδρασης από τα τοπικά χαμηλά δεν είναι καλή ένδειξη, όσο όμως η αγορά κινείται πάνω από τις 820 μονάδες οι αγοραστές διατηρούν τις ελπίδες τους για σταδιακή αποκατάσταση της ανοδικής τάσης. Σε αντίθετη περίπτωση ο Γενικός Δείκτης θα αναμετρηθεί εκ νέου με την γνώριμη στήριξη των 800 μονάδων από την οποία διέρχεται ο κινητός μέσος των 200 ημερών».

Τελευταία τροποποίηση στις 08:04 - 14 Μαϊ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.