ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε χαμηλό ενάμιση μήνα πλέον το Χρηματιστήριο Αθηνών

07:10 - 17 Μαϊ 2018 | Αναλύσεις
Σε χαμηλό ενάμιση μήνα πλέον το Χρηματιστήριο Αθηνών
Μπορεί το... άλλοθι για τη χθεσινή επιδείνωση του κλίματος στο ελληνικό χρηματιστήριο να ήταν η πολιτική κρίση στην Ιταλία, όμως η αλήθεια είναι ότι τις τελευταίες ημέρες, υπάρχει πολύ έντονος προβληματισμός και σε εγχώριο επίπεδο.

Το χθεσινό -1,43% για το Γενικό Δείκτη ήρθε μετά το -2,04% της Τρίτης και το -0,78% της Δευτέρας! Άρα, η ελληνική αγορά επιβεβαιώνει την ευρύτερη ανησυχία που αγγίζει πλέον πιο... συστημικά την αγορά. Το Χρηματιστήριο έχει συμπληρώσει 3ήμερο απωλειών, με το Γενικό Δείκτη να καταγράφει πτώση 4,19% και το δείκτη των τραπεζών στο -8,17%!

Η ελληνική αγορά έχει επιστρέψει στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα, με την ψυχολογία των επενδυτών να είναι ιδιαιτέρως ευάλωτη.  

Άλλωστε, το γεγονός ότι οι τραπεζικές μετοχές, μετά το -7,59% της Τρίτης, έκλεισαν χθες με πτώση που έφτασε έως το 6,16%, έχοντας χάσει (πλην της Alpha Bank) τις τιμές που έγιναν οι αυξήσεις κεφαλαίου, μαρτυρά πολλά.

Οι τράπεζες είναι ο καθρέφτης του συστήματος και αυτές που διαβάζουν πιο... γρήγορα τις εξελίξεις σε δημοσιονομικό και πολιτικό επίπεδο.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 787,90 μονάδες με πτώση 1,43%, επίπεδα που είχε να δει από τις 3 Απριλίου, άρα μιλάμε για νέα χαμηλά ενάμιση μήνα στο Χρηματιστήριο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.