ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έρμαιο αβεβαιότητας και φημών το Χρηματιστήριο Αθηνών

07:00 - 18 Μαϊ 2018 | Αναλύσεις
Έρμαιο αβεβαιότητας και φημών το Χρηματιστήριο Αθηνών
Εξαιρετικά ευάλωτη σε κάθε λογής «κρίση», εγχώρια ή διεθνή έχει καταστεί η ελληνική αγορά τελευταία, με αποτέλεσμα κάθε δυσμενή εξέλιξη, σε Ελλάδα ή εξωτερικό, να οδηγεί σε περαιτέρω πιέσεις και αβεβαιότητα.

Χθες, σε μια ημέρα που έγινε προσπάθεια αντίδρασης με το Χρηματιστήριο Αθηνών να κινείται στο συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης ανοδικά, στο φινάλε υπήρξε… κρέμασμα με κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας και ενάμιση μήνα!

Και όλα αυτά, σε μια ημέρα που ο Xetra DAX της Φρανκφούρτης έκλεισε πάνω από τις 13.100 μονάδες μετά από καιρό, ενώ ο FTSE 100 στο Λονδίνο πλησιάζει τις 7.800 μονάδες.

Πλέον, το Χρηματιστήριο Αθηνών συμπλήρωσε την τέταρτη διαδοχική πτωτική συνεδρίαση με το Γενικό Δείκτη να υποχωρεί σε ποσοστό περί το 4,40% αυτό το διάστημα και τον τραπεζικό δείκτη σε ποσοστό 9,30%!

Η επιδείνωση του κλίματος στην Ιταλία λόγω του πολιτικού αδιεξόδου, μεταδίδει εύλογα περαιτέρω ανησυχία και στην ελληνική οικονομία, κάτι που καθρεφτίζεται τόσο στην αγορά μετοχών, όσο και ομολόγων.

Βεβαίως, η χθεσινή συνεδρίαση ήταν εξαιρετικά ρηχή, καθώς ο τζίρος κατήλθε στα 53,3 εκατ. ευρώ, στοιχείο που δείχνει ότι δεν υπάρχει αλλαγή… τάσης, απλώς συγκυριακή διαμόρφωση προσήμων, ανάλογα με τις (τελευταίες) επιλογές των traders.

Πάντως, αν η αγορά θέλει να διεκδικήσει κάτι καλύτερο σύντομα, θα πρέπει άμεσα να επανακτήσει – με πειστικό τρόπο – τη ζώνη ψυχολογίας των 800 μονάδων. 

Τελευταία τροποποίηση στις 06:37 - 18 Μαϊ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.