ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οιωνοί για συνέχιση της αντίδρασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών

08:00 - 31 Μαϊ 2018 | Αναλύσεις
Οιωνοί για συνέχιση της αντίδρασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Η καλή αντίδραση του ιταλικού χρηματιστηρίου, η μερική αποφόρτιση γενικότερα, αλλά και η εντυπωσιακή «επιστροφή» του Dow Jones που κέρδισε περίπου 300 μονάδες χθες, είναι καλοί οιωνοί και για τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές και το Χρηματιστήριο Αθηνών ώστε να συνεχίσει την αντίδραση σήμερα.

Χθες ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB ενισχύθηκε κατά 2,09% παίρνοντας ένα μέρος από τις μεγάλες πρόσφατες απώλειες, ενώ ανοδικά κινήθηκαν και οι περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές, πλην του Cac 40 στο Παρίσι που έχασε 0,20%.

Λόγω στη μερική εξομάλυνση της κατάστασης στην Ιταλία έπαιξε το γεγονός ότι η χώρα προχώρησε σε δανεισμό 5,6 δισ. ευρώ μέσω ομολογιακών εκδόσεων αποφορτίζοντας λίγο την κατάσταση, πιστοποιώντας ότι παραμένει «δυνατή» στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών έβγαλε καλή αντίδραση χθες, αν και δεν έκλεισε στα υψηλά ημέρας, ήταν κατώτερη των προχθεσινών απωλειών, ενώ δεν κατάφερε να κλείσει πάνω από τις 750 μονάδες, παρ’ ότι ενδοσυνεδριακά κινήθηκε πάνω από αυτή τη ζώνη.

Όμως, ήταν μια πρώτη αντίδραση κατά της απαξίωσης και των υπερβολικών πιέσεων των προηγούμενων τεσσάρων συνεδριάσεων, που οδήγησαν το Γενικό Δείκτη σε πτώση 7,50% και τις τράπεζες σε πολύ μεγαλύτερες απώλειες. Η εξακολουθεί να βρίσκεται σε υπερπουλημένα επίπεδα, μετά την καταιγιστική πίεση που έχει λάβει χώρα στο 2ο δεκαπενθήμερο του Μαΐου.

Χθες, ο Γενικός Δείκτης θα είχε κλείσει πάνω από τις 750 μονάδες αν η μετοχή – βαρόμετρο της αγοράς, η Coca Cola HBC δεν πήγαινε… κόντρα κλείνοντας με πτώση 0,60%, σε μια συνεδρίαση που σχεδόν σύσσωμος ο Large Cap κινήθηκε ανοδικά.

Μένει να δούμε λοιπόν τη σημερινή αντίδραση στο ελληνικό χρηματιστήριο, πάντα σε συνάρτηση βεβαίως με το ευρύτερο διεθνές κλίμα.

Τελευταία τροποποίηση στις 07:30 - 31 Μαϊ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.