ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δομικό πρόβλημα η μη εισροή νέων κεφαλαίων στο Χρηματιστήριο

08:20 - 13 Ιουν 2018 | Αναλύσεις
Δομικό πρόβλημα η μη εισροή νέων κεφαλαίων στο Χρηματιστήριο
Δομικό πρόβλημα της εγχώριας χρηματιστηριακής αγοράς έχει καταστεί η μη εισροή νέων κεφαλαίων στο σύστημα, κάτι που θα τροφοδοτούσε το «γρανάζι» με… καύσιμα και θα έγινε έναν… αέρα για μεγαλύτερη ευχέρεια κινήσεων.

Η υπόθεση της Folli Follie έχει αφήσει βαριά σκιά πάνω από την αγορά, ακυρώνοντας πολλές πρωτοβουλίες από αρκετά χαρτοφυλάκια, ενώ στάση αναμονής υπάρχει και σε ό,τι αφορά το ελληνικό θέμα με τις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές και το ΔΝΤ για το χρέος και όλα τα υπόλοιπα.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να έχει «στεγνώσει» η αγορά από όγκους και τζίρους, ενώ ακόμη και στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση, η εμπορευσιμότητα έχει μειωθεί κατακόρυφα.

Μοιραία, η αγορά δεν μπορεί να διαμορφώσει κανένα momentum, οπότε άγεται και φέρεται εξαιρετικά εύκολα. 

Χθες, παρ’ ότι το Χ.Α. προέρχονταν από τετραήμερο πτώσης άνω του 3,50% για το Γενικό Δείκτη, εντούτοις ουσιαστική αντίδραση δυσκολεύτηκε να βγάλει, γύρισε ενδοσυνεδριακά και σε πτώση, ενώ στο φινάλε έκλεισε με μικρά κέρδη 0,46%.

Πάντως, το όριο των 757 μονάδων που σύμφωνα με τον υπεύθυνο ανάλυσης της Beta Χρηματιστηριακή Μάνο Χατζηδάκη είναι κομβικό βραχυχρόνια, κρατήθηκε. Ο Γ.Δ. έφτασε έως το χαμηλό των 758,40 μονάδες (-0,07%) όμως έκλεισε υψηλότερα. Μένει να δούμε τη σημερινή κίνηση…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.