ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρηματιστήριο: Εν μέσω ομοβροντίας διεθνούς πτώσης, αλλά και αναβάθμισης S&P

07:10 - 26 Ιουν 2018 | Αναλύσεις
Χρηματιστήριο: Εν μέσω ομοβροντίας διεθνούς πτώσης, αλλά και αναβάθμισης S&P
Παρ’ ότι χθες έδειξε… χαρακτήρα το ελληνικό χρηματιστήριο κλείνοντας θετικά σε μια ημέρα «μακελειού» των διεθνών αγορών, σήμερα είναι μια… διαφορετική ημέρα, που αναμένεται με ενδιαφέρον, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε ετεροχρονισμένες πιέσεις…

Χθες το Χ.Α. έκλεισε με άνοδο 0,77% σε μια ημέρα που διεθνώς είχαμε την εξής εικόνα: Ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε κατά 2,24%, ο Xetra DAX στη Φρανκφούρτη έχασε 2,46%, ο CAC 40 στο Παρίσι -1,92%, ο FTSE MIB στην Ισπανία -2,44%, ο IBEX 35 στην Ιταλία -1,78%, ενώ η Stoxx 600 υποχώρησε κατά 2,04%!

Και σαν να μην έφτανε αυτό, το βράδυ, ήταν να «κουμπώσουν» στην πτώση οι αμερικανικοί δείκτες, με το Dow Jones να χάνει 328 μονάδες ή ποσοστό 1,33%, ο S&P 500 υποχώρησε κατά 1,37% και ο Nasdaq κατά 2,09%! Ομοβροντία πτώσης διεθνώς, οπότε μένει να δούμε πως θα εξελιχθεί η σημερινή συνεδρίαση, σε Χ.Α. και Ευρώπη.

Πάντως, χθες το βράδυ ήρθε (εν πολλοίς απρόσμενα) η αναβάθμιση της Ελλάδας από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor’s, ο οποίος χαιρέτισε τα αποτελέσματα του πρόσφατου Eurogroup.

O αμερικανικός οίκος αναθεωρεί σε «Β+» -από «Β» προηγουμένως- τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της χώρας, με το outlook να είναι «σταθερό». Μένει να δούμε τι θα… υπερισχύσει σήμερα σ’ ό,τι αφορά την επιρροή στο ελληνικό χρηματιστήριο. Αν και όλες οι προηγούμενες αναβαθμίσεις, ελάχιστα πρόσφεραν στο momentum του ελληνικού χρηματιστηρίου…

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.