ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όγκοι… περιπτέρου στο Χρηματιστήριο Αθηνών

08:10 - 04 Ιουλ 2018 | Αναλύσεις
Όγκοι… περιπτέρου στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Αυτά που έγιναν χθες στο ελληνικό χρηματιστήριο, είχαμε πάρα πολλούς μήνες να τα δούμε και μαρτυρούν ξεκάθαρα ότι η αγορά βρίσκεται (για τα καλά πλέον) εκτός των πλάνων των ισχυρών διεθνών χαρτοφυλακίων.

Εκκωφαντικά μικροί όγκοι και τζίροι ακόμη και στον Large Cap δείχνουν ότι οι ξένοι έχουν ανακόψει εντελώς τις πρωτοβουλίες τους, έως ότου ξεκαθαρίσει περαιτέρω η κατάσταση.

Μετά τα 27,90 εκατ. ευρώ της συνεδρίασης της Δευτέρας, επίδοση που ήταν η μικρότερη του 2018, χθες ο τζίρος έπεσε στα 25,56 εκατ. ευρώ, επίδοση που είχε να γίνει από τα τέλη του Αυγούστου 2017, ήτοι περίπου δέκα μήνες πριν!

Ακόμη πιο χαρακτηριστική η μείωση του όγκου συναλλαγών που περιορίστηκε στα 12 εκατ. τεμάχια, επίδοση που αποτελεί ένα από τα αρνητικότερα ρεκόρ της τελευταίας εξαετίας!

Αξίζει να σημειωθεί πως υπήρξε μετοχή στον FTSE 25 (ΟΛΠ) που διακίνησε όγκο μικρότερο των 1.000 τεμαχίων (!!), η ΕΥΔΑΠ διακίνησε λιγότερο από 10 χιλ. τεμάχια, η Coca Cola HBC μόλις 10.661 τεμάχια, η Fourlis 14.590 τεμάχια κ.λπ.

Στον Mid Cap στη μετοχή του ΟΛΘ διακινήθηκαν μόλις… τέσσερα τεμάχια (!!), η ΕΥΑΘ δεν άνοιξε καθόλου, στο Πλαίσιο διακινήθηκαν 209 μετοχές, στην Π. Πετρόπουλος 335 μετοχές, στην Κλουκίνας Λάππας 1.470 μετοχές κ.ο.κ.

Κεντρικός αρνητικός καταλύτης είναι ασφαλώς η υπόθεση του FF Group που έχει μεταγγίσει στην αγορά μια ακραία τοξική σκιά αναξιοπιστίας, αμφιβολίας και καχυποψίας, κάτι που λειτουργεί αποτρεπτικά στην ανάληψη νέου ρίσκου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.