ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεν έχει άλλη… Folli Follie στο Χ.Α. το fund QCM

08:17 - 12 Ιουλ 2018 | Αναλύσεις
Δεν έχει άλλη… Folli Follie στο Χ.Α. το fund QCM
Ξεκάθαρος ότι δεν έχει εντοπίσει αντίστοιχη ή έστω παρόμοια περίπτωση με τη Folli Follie στο ελληνικό χρηματιστήριο είναι ο Gabriel Grego, επικεφαλής του επενδυτικού αμερικανικού fund Quintessential Capital Management (QCM).

Σε προχθεσινή συνομιλία του με τον αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Επενδυτών και Διαδικτύου (ΣΕΔ) Βαγγέλη Νταγκουνάκη, ο CEO του αμερικανικού fund εμφανίστηκε καθησυχαστικός προς τους επενδυτές που δραστηριοποιούνται στο Χ.Α., τονίζοντας πως δε φαίνεται να υπάρχει άλλη αντίστοιχα τρανταχτή περίπτωση στην ελληνική αγορά.

Ο κ. Grego επισήμανε πως, παρ' ότι δεν ήταν δυνατόν ψάξει όλες τις εισηγμένες (μεγάλης αποτίμησης εννοείται) σε βάθος, εντούτοις από το γενικό έλεγχο δεν εντόπισε κάτι που να παραπέμπει σε παρόμοιας περίπτωσης απάτη.

Επίσης, έδωσε έμφαση στο ότι δεν πρέπει οι επενδυτές να εντρυφούν σε εύκολες φήμες που συχνά διακινούνται, αλλά να εμμένουν στα πραγματικά στοιχεία όπως αυτά παρουσιάζονται στους ισολογισμούς των επιχειρήσεων. Παράλληλα, παρότρυνε τους επενδυτές να εστιάζουν στις λογιστικές καταστάσεις στις πιθανές αναντιστοιχίες ταμειακών ροών και κερδών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.