ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Motor Oil παίρνει τη θέση της Folli-Follie στον MSCI

07:03 - 14 Αυγ 2018 | Αναλύσεις
Η Motor Oil παίρνει τη θέση της Folli-Follie στον MSCI
Η Motor Oil εισάγεται στο δείκτη MSCI Standard Greece και αντικαθιστά τη Folli Follie που από τις 31 Μαΐου είχε ανακοινωθεί ότι υποβιβάζεται στο δείκτη MSCI Small Cap Greece. Πρόκειται για τις τριμηνιαίες αλλαγές που ανακοινώνει η Morgan Stanley Capital International (MSCI), ενώ η ανωτέρω αλλαγή ήταν αν μη τι άλλο αναμενόμενη, καθώς και στην προηγούμενη «κρίση», η Motor Oil ήταν υποψήφια να εισαχθεί.

Όπως και να ‘χει είναι μια λίαν θετική εξέλιξη για τη Motor Oil στην οποία αναμένονται αυξημένες εισροές έως τις 31 Αυγούστου, που θα είναι η τελευταία ημέρα του rebalancing. Όλες οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ από τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου.

Συνολικά στους δείκτες Global Standard θα προστεθούν 18 μετοχές και θα διαγραφούν τέσσερις, ενώ στους Small Cap θα υπάρξουν τέσσερις προσθήκες και 12 διαγραφές.

Σημειώνεται ότι στον MSCI Standard Greece από την ελληνική αγορά συμμετέχουν οι μετοχές των  ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, Eurobank, Πειραιώς, Tιτάν και Jumbo και πλέον και η Motor Oil.

Θυμίζουμε ότι αρκετά συντηρητικού τύπου (ασφαλιστικά ταμεία, δημόσιοι φορείς κ.λπ.) αλλά και άλλα δρομολογούν τις κινήσεις και τις επιλογές τους ανάλογα με την ετυμηγορία οίκων όπως MSCI και FTSE.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.