ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ασυγκράτητη Ελφίκο και η ευκολία του εγχειρήματος

12:02 - 12 Ιαν 2010
Γιώργος Κατικάς

Από Γιώργος Κατικάς

Το σενάριο της εξαγοράς της Ελφίκο από τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη προκειμένου να εισάγει στο ΧΑ τη πρώην κρατική Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων έχει οδηγήσει τον τίτλο σε ένα τρελό ράλι που όμοιό του έχει χρόνια να δει το ΧΑ. Μπορεί να είναι και το γεγονός ότι η αποτίμηση είναι τόσο χαμηλή ώστε με λίγα λεφτά μπορεί κάποιος να πάει την τιμή πολύ υψηλότερα. Ίσως αυτός να είναι ένας από τους βασικούς λόγους που ανεβαίνει η μετοχή, γιατί πρόσφατα ο επιχειρηματίας αγόρασε και την Proton Bank με πολύ μεγάλο premium αλλά η μετοχή δεν μπόρεσε ούτε καν να πλησιάσει το τίμημα εξαγοράς.

Επιπλέον και η Alapis αν και έχει κάνει αύξηση κεφαλαίου και κάποιοι οίκοι δίνουν τιμή στόχο πολύ υψηλότερη από την τρέχουσα, ο τίτλος δεν μπορεί να απομακρυνθεί σημαντικά από το επίπεδο της αύξησης.

Όμως για την Ελφίκο τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Από την αρχή του έτους κινείται μόνιμα σε θετικό έδαφος. Σήμερα καταγράφει το πέμπτο συνεχόμενο limit up ενώ συνολικά καταγράφει έξι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις με συνολικά κέρδη 167,3%. Από κοντά και η Λανακάμ που ελέγχει το 14% της Ελφίκο.

Για την ιστορία η Ελφίκο είναι στο 1,39 ευρώ με άνοδο 19,83% και έχουν αλλάξει χέρια μόλις 12 χιλιάδες τεμάχια. Παραμένει κλειδωμένη και οι αγοραστές ζητούν 27 χιλιάδες τεμάχια. Αποτιμάται στα 6,2 εκατ. ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.