ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θα ξεπεράσει τα 70 ευρώ το εκπτωτικό κουπόνι για τους ανέργους

10:01 - 01 Φεβ 2010
Μαρίνα Φούντα

Από Μαρίνα Φούντα

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την αξία του εκπτωτικού κουπονιού για τους ανέργους και τα είδη που θα καλύπτει έχει αφήσει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ εκτιμά πως πιθανότατα θα ξεπεράσει κατά πολύ τα 70 ευρώ καθώς το ενδιαφέρον από τους ιδιωτικούς φορείς είναι μεγάλο.

Επιπλέον, εκτός από είδη τροφίμων και μέσα συγκοινωνίας, όπως έχει ήδη συμφωνηθεί να καλύπτει το κουπόνι, έχουν εκφράσει ενδιαφέρον επιχειρηματίες στον τομέα της ένδυσης και υπόδησης.

Το πρόγραμμα βελτίωσης της αγοραστικής δύναμης των ανέργων είναι στις προτεραιότητες του υπουργείου Εργασίας και θα ξεκινήσει από το Μάρτιο, καθώς οι προβλέψεις για διπλασιασμό των ανέργων κοντά στο 1 εκατ. φέτος ‘’βαραίνουν’’ το κλίμα.

Σήμερα, στη συνάντηση που αναμένεται να έχει ο υπουργός με τους φορείς, στο επίκεντρο θα βρεθεί το τεχνικό κομμάτι, προκειμένου να αποφευχθεί η εκμετάλλευση από επιτήδειους.

Ας σημειωθεί πως αν και το κουπόνι θα εκδίδεται από τον ΟΑΕΔ, και θα καλύπτει τους περίπου 250.000 επιδοτούμενους ανέργους, η χρηματοδότηση θα προέρχεται αποκλειστικά από ιδιωτικούς φορείς και όχι από το κράτος.

Φωτεινή Πούλη
[email protected]
Τελευταία τροποποίηση στις 14:00 - 01 Φεβ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.