ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρώτες μηνύσεις κατά των αγροτών

09:21 - 02 Φεβ 2010
Αλκμήνη Χατζηνάσιου

Από Αλκμήνη Χατζηνάσιου

Ξεκίνησαν οι πρώτες μηνύσεις κατά των αγροτών, ενώ την ίδια ώρα οι εξαγωγείς κάνουν λόγο για ζημιά που ανέρχεται σε περισσότερα από 200 εκ. ευρώ. Την πρώτη μύνηση κατά των αγροτών κατέθεσε η Πανελλήνια Ένωση Ξενοδόχων, που ζητά την κάλυψη των τεράστιων οικονομικών ζημιών και των διαφυγόντων κερδών που υπέστησαν οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, αφού όπως επισημαίνει η πρόσβαση στα καταλύματα των χειμερινών τουριστικών περιοχών της χώρας είναι αδύνατη.

Στο μεταξύ με μαζικές αγωγές απειλούν τους αγρότες τα εμπορικά και τα βιομηχανικά επιμελητήρια της χώρας και ζητούν την άμεση αναστολή των κινητοποιήσεων τους.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Γιώργος Κασσιμάτης έστειλε τελεσίγραφο στους αγροτοσυνδικαλιστές ότι αν δε λύσουν τα μπλόκα, τα επιμελητήρια θα καταθέσουν στο τέλος της εβδομάδας εναντίον τους αγωγές.

Από την πλευρά του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων υποστηρίζει ότι η ζημία μέχρι τώρα στον εξαγωγικό τομέα ανέρχεται σε 200 εκατ. ευρώ, ενώ οι έμποροι προβλέπουν ελλείψεις σε βασικά καταναλωτικά αγαθά μέσα στις επόμενες ημέρες.

Στο μεταξύ, η διοχέτευση πόρων του ΕΣΠΑ στο πρόγραμμα Αλέξανδρος Μπαλτατζής, η δυνατότητα αδειοδότησης αγροτικών επιχειρήσεων μέσω του ΤΕΜΠΜΕ και η καταπολέμηση των στρεβλώσεων της αγοράς και της ψαλίδας μεταξύ τιμών παραγωγού και καταναλωτή, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης των υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας Κατερίνας Μπατζελή και Λούκας Κατσέλη, αντίστοιχα.

Και οι δύο πάντως επεσήμαναν ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχει δυνατότητα χορήγησης άμεσων οικονομικών ενισχύσεων στους αγρότες .

Τελευταία τροποποίηση στις 10:27 - 02 Φεβ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.