ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ετσι πατάσσει η Γερμανία την φοροδιαφυγή!

18:00 - 02 Φεβ 2010
Σταύρος Χαρίτος

Από Σταύρος Χαρίτος

Ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Augsburger Allgemeine, πως η Γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να αγοράσει από πληροφοριοδότη, τα στοιχεία πιθανών φοροφυγάδων με λογαριασμούς σε Ελβετική τράπεζα.
Οπως δήλωσε ο Υπουργός κ. Wolfgang Schaeuble, η απόφαση έχει παρθεί και νομικά η υπόθεση αυτή είναι παρόμοια με εκείνη όπου η Γερμανία πλήρωσε για τα στοιχεία φοροαποφυγών που είχαν κλαπεί από την κορυφαία τράπεζα του Λιχτενστάιν, την LGT, το 2008

Η δήλωση αυτή του Υπουργού, ήρθε ως απάντηση στα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που θέλουν την Γερμανία να αγοράζει από πληροφοριοδότη τα στοιχεία περίπου 1.500 πιθανών φοροφυγάδων με τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία. Μάλιστα, έχει αναφερθεί ότι πληροφοριοδότης ζητά 2,5 εκατομμύρια ευρώ για τα στοιχεία που εκτιμάται ότι μπορεί να αποφέρουν 100 εκατομμύρια ευρώ στην Γερμανία.

Και, ως πρώτο δείγμα, ο πληροφοριοδότης έδωσε ήδη τα στοιχεία πέντε λογαριασμών, που μπορούν να αποφέρουν περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ ο καθένας, στα ταμεία του κράτους!

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.