ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Siemens: Αιφνιδιαστική απόφαση Μητσοτάκη να καταθέσει. Αμηχανία στην ΝΔ

11:31 - 09 Φεβ 2010
Τάκης Λαϊνάς

Γράφει ο Τάκης Λαϊνάς

Έτοιμος να μιλήσει με συγκεκριμένα στοιχεία για «όλους και για όλα», φέρεται να είναι ο κ. Κώνσταντίνος Μητσοτάκης μετά την απόφαση του να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή της Siemens, όπως διαρρέει το περιβάλλον του. Το γεγονός αυτό έχει θορυβήσει την Ρηγίλλης καθώς θα επανέλθει στο προσκήνιο η αποχώρηση Σαμαρά το 1993 και η πτώση της Κυβέρνησης Μητσοτάκη. Στο παρελθόν ο κ. Μάνος έχει αφήσει να εννοηθεί πως η τότε κυβέρνηση έπεσε κυρίως λόγω ΟΤΕ.

Η πλευρά Μητσοτάκη, διαμηνύει πάντως προς πάσα κατεύθυνση πως δεν ανέχεται πλέον να είναι ο μόνιμος στόχος του σκανδάλου της Siemens λόγω της υπόθεσης των απλήρωτων οικιακών συσκευών.

Εν τω μεταξύ η Εξεταστική Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα μα ζητήσει μέσω δικαστικής συνδρομής, το ψηφιακό υλικό το οποίο είναι προϊόν υποκλοπής (βιντεοσκόπησης) των συνομιλιών του Μιχάλη Χριστοφοράκου με τους δικηγόρους του και αφορά πολιτικά πρόσωπα στην Ελλάδα. Το υλικό σύμφωνα με τη γερμανική νομοθεσία δεν έχει ληφθεί υπόψη επειδή είναι προϊόν υποκλοπής, όπως όμως τόνισε ο πρόεδρος της επιτροπής Σήφης Βαλυράκης, υπάρχει στη χώρα μας απόφαση του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία το προϊόν υποκλοπής μπορεί να ληφθεί υπόψη, αν αποδεικνύει τη διάπραξη κακουργηματικών πράξεων.

Ομόφωνα επίσης αποφασίστηκε να κληθεί ενώπιον της Επιτροπής ο τέταρτος ειδικός ανακριτής Νίκος Ζαγοριανός.

Για σήμερα έχουν κληθεί να καταθέσουν οι δημοσιογράφοι Τάσος Τέλογλου και Αριστέα Μπουγάτσου

Τελευταία τροποποίηση στις 14:15 - 09 Φεβ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.