ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αν. Βγενόπουλος: Υπάρχουν σημαντικά περιθώρια αύξησης δημόσιων επενδύσεων

22:44 - 19 Απρ 2010
Αλεξάνδρα Τόμπρα

Γράφει η Αλεξάνδρα Τόμπρα

Εισερχόμαστε σε μία νέα εποχή για την ελληνική κοινωνία και το κράτος, δήλωσε ο Ανδρέας Βγενόπουλος σε τηλεοπτική του συνέντευξη, επισημαίνοντας ότι θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι θεσμοί και το κράτος. Σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης ο κ. Βγενόπουλος απάντησε για τις παθογένειες που αντιμετωπίζει η λειτουργία του ελληνικού κράτους, οι οποίες δυσχεραίνουν τη διαδικασία εξόδου της χώρας από την φάση της ύφεσης και την επίτευξη των στόχων του προγράμματος σταθερότητας. Μάλιστα για το ΠΣΑ, ο κ. Βγενόπουλος ανάφερε ότι υπάρχουν τεράστιες καθυστερήσεις στις διάφορες φάσεις του σχεδίου, αποδίδοντας μέρος αυτών στην κυβερνητική ολιγωρία, καθώς δεν έχουν προωθηθεί πολλά νομοσχέδια.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι ο κ. Βγενόπουλος απέδωσε στη φορολογική αστάθεια την αποτροπή των ξένων επενδύσεων στη χώρα μας, καθώς και στην επέκταση των εγχώριων επενδυτών στο εσωτερικό της χώρας. Ωστόσο ο πρόεδρος της MIG ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα των δημόσιων επενδύσεων, με διάφορους τρόπους που μπορούν να απέχουν από τη διάθεση ρευστότητας.

«Το επόμενο βήμα για την ελληνική οικονομία είναι το ΔΝΤ και η Ευρώπη», δήλωσε ο πρόεδρος της MIG, εκτιμώντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πέσουν τα spreads, από τη στιγμή που το Πρόγραμμα Σταθερότητας απέτυχε να πείσει τις αγορές.

«Προς το παρόν δε χρεοκοπούμε. Η προσφυγή στο ΔΝΤ δεν είναι το τέλος, αλλά η αρχή μίας νέας περιόδου, με αρκετά όμως νεφελώδη στοιχεία τα οποία θα πρέπει να ξεκαθαριστούν», σημείωσε ο κ. Βγενόπουλος και πρόσθεσε «Το ΔΝΤ μπορεί να βοηθήσει, αλλά μπορεί να αποδειχθεί και δαίμονας».

«Φοβάμαι - ανέφερε - ότι ο κ. Παπανδρέου δε θα αντέξει να προχωρήσει μπροστά, όσο έχει γύρω του έναν κρατικό μηχανισμό, ο οποίος θα αρχίσει να αποκαλύπτει σκάνδαλα».

Σε ερώτηση εάν εξακολουθεί να έχει την ίδια γνώμη για την κυβέρνηση σε σχέση με αυτή που είχε εκφράσει πριν από δύο μήνες, ο πρόεδρος της MIG απάντησε: «Έχουν διαφοροποιηθεί αρκετά πράγματα από τότε που είχα εκφράσει την άποψή μου. Σε κάποια βαθμό του βγήκε η μάχη του κ. Παπανδρέου, ενώ σε κάποια άλλα όχι».

Ο κ. Βγενόπουλος κάλεσε τον πολιτικό κόσμο να απαντήσει πού πήγαν τα λεφτά, και σημείωσε ότι τον ίδιο δεν τον ενδιαφέρει η τιμωρία, αλλά η κάθαρση.

Ο πρόεδρος της MIG ερωτήθηκε για το εάν σκέφτεται να κατέβει στην πολιτική. «Έχω βαρεθεί να απαντάω σε αυτή την ερώτηση. Όσοι θέτουν αυτά τα ερωτήματα, αντί να αντιπαρατεθούν μαζί μου με επιχειρήματα, προσπαθούν να βρουν κίνητρα για να μειώσουν την αξία μου. Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να ασχολείται με τα κοινά ειδικά σε μία τέτοια περίοδο. Εγώ δε θα γίνω κατεστημένος επιχειρηματίας της χώρας και δε σκοπεύω να μπω στην πολιτική, επισήμανε.


Τελευταία τροποποίηση στις 11:26 - 20 Απρ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.