ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ακριβή μου ασφάλεια!

08:23 - 26 Απρ 2010
Μαρίνα Φούντα

Από Μαρίνα Φούντα

Σε κλοιό τρόμου βρίσκονται καθημερινά οι Έλληνες πολίτες, μη γνωρίζοντας πραγματικά τι… τους ξημερώνει αύριο κι ενώ η εγκληματικότητα έχει χτυπήσει «κόκκινο»! Το αστυνομικό δελτίο είναι πιο πλούσιο από ποτέ και όλων τη σκέψη βασανίζει ένα και μόνο ερώτημα: Πως μπορώ να προφυλαχθώ; Πως μπορώ να νιώσω ασφαλής;

Τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά. Μία κλοπή ή διάρρηξη ανά 7 λεπτά και μία ληστεία ανά δύο ώρες! Μέσα στην τελευταία δεκαετία οι ληστείες αυξήθηκαν κατά 300% και οι κλοπές κατά 150%.

Η οικονομική κρίση οδηγεί βαθμιαία στην κοινωνική κρίση, η εγκληματικότητα οργιάζει, οι δείκτες έχουν μονίμως αυξητική τάση και οι πολίτες δεν ξέρουν πια τι να κάνουν για να προστατεύσουν ένα από τα σημαντικότερα – αν όχι το σημαντικότερο - αγαθά… Την ασφάλειά τους!

«Η κατάσταση είναι τραγική. Στον κόσμο δεν περισσεύουν χρήματα για να τοποθετήσουν συναγερμό ασφαλείας στα σπίτια τους. Σπάνια πλέον κάποιος βάζει συναγερμό προκαταβολικά. Όσοι βάζουν, έχουν ήδη πέσει θύματα ληστείας. Και δυστυχώς δεν είναι λίγοι…» δηλώνει στο «R» o Λ.Φ. υπάλληλος σε εταιρεία συστημάτων ασφαλείας. «Ο φόβος τους είναι μεγάλος. Αλλά και η τσέπη άδεια! Δεν είναι λίγοι εκείνοι που βάζουν συναγερμό στα σπίτια τους και ζητούν να τον εξοφλήσουν σε δόσεις!» προσθέτει.

Πόσο κοστίζει όμως σήμερα η εγκατάσταση ενός συναγερμού; «Για ένα σπίτι 80-90 τ.μ. υπολογίστε περίπου 700-800 ευρώ. Για ένα σπίτι λίγο μεγαλύτερο (120-130 τ.μ.) ένας συναγερμός μπορεί να στοιχίζει κοντά στα 1.000 ευρώ», συμπληρώνει.

Ένιωσα ότι με βίασαν…

Η Μ.Τ. είναι 25 ετών, ζει στην Αθήνα και πριν από μερικούς μήνες αποφάσισε να αφήσει το πατρικό της, θέλοντας να δοκιμάσει τις δυνάμεις της και να ζήσει μόνη της. «Νοίκιασα ένα όμορφο σπιτάκι. Όλα ήταν μια χαρά μέχρι τη στιγμή που επέστρεψα ένα βράδυ και βρήκα το σπίτι μου άνω κάτω! Με είχαν ληστέψει! Εκείνη τη στιγμή ένιωσα ότι με βίασαν! Η προσωπική μου ζωή βρισκόταν ποδοπατημένη ανάμεσα σε άδειες ντουλάπες και σπασμένα πράγματα που κείτονταν στο πάτωμα… Γιατί σε μένα;» εξομολογείται στο «R» η 25χρονη. «Πως μπορώ εγώ ξανά να νιώσω ασφαλής σε αυτή την πόλη;» αναρωτιέται. Και δυστυχώς δεν είναι η μόνη…

Μαρίνα Φούντα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.