ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεν είναι ιδιωτικοί υπάλληλοι κι όμως θα λαμβάνουν 14 μισθούς!

13:12 - 03 Μαϊ 2010
Μάνος Ρούσσος

Γράφει ο Μάνος Ρούσσος

Κουίζ: Δεν είναι ιδιωτικοί υπάλληλοι αλλά δημόσιοι και θα εξακολουθούν να λαμβάνουν 14 μισθούς. Ποιοι είναι; Και όμως μετά τα μέτρα, υπάρχει μια κατηγορία δημοσίων υπαλλήλων που θα συνεχίσουν να λαμβάνουν 14 μισθούς. Κι αυτοί δεν είναι άλλοι από τους υπαλλήλους της Βουλής, οι οποίοι με απόφαση του προέδρου της Βουλής χάνουν τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας, και έτσι θα παίρνουν πλέον (μόνο) 14 μισθούς αντί για 16! Κι επειδή οι δύο επιπλέον μισθοί δίδονται στους εν λόγω υπαλλήλους στο άνοιγμα και στο κλείσιμο τών εργασιών της Βουλής, μπορεί να λάβουν εντός μιας σεζόν και παραπάνω από 2 μισθούς!
Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, πάντως, για να χρυσωθεί το χαπί, ισχύει και για τους υπαλλήλους της Βουλής, η μείωση κατά 8%  των κοινών επιδομάτων που λαμβάνουν για τους δημοσίους υπαλλήλους επιδομάτων. 

Είναι πάντος να απορεί κανείς. Έπρεπε να φτάσει η χώρα στο χείλος της χρεωκοπίας για να μειωθούν σε 14(!) οι μισθοί αυτών των τόσο προνομιούχων (και οπωσδήποτε αξιοκρατικά επιλεγμένων για τις θέσεις τους) Ελλήνων; Μήπως έπρεπε από εκεί να αρχίσουν οι απολύσεις; Μήπως, λέω;

Μ.Ρ.
Τελευταία τροποποίηση στις 13:35 - 03 Μαϊ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.