ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έπαινοι των New York Times για Παπανδρέου

10:16 - 16 Ιουν 2010
Νίκος Χρυσολωράς

Γράφει ο Νίκος Χρυσολωράς

Εκτενές ρεπορτάζ Γιώργο Παπανδρέου φιλοξενεί η Αμερικανική εφημερίδα New York Times, στο οποίο περιλαμβάνεται και συνέντευξη του Έλληνα πρωθυπουργού. Η συντάκτρια Suzanne Daley αναφέρει αρκετά επαινετικά σχόλια για τον κ. Παπανδρέου, ενώ ο τίτλος του σχετικού άρθρου είναι: Για τον Έλληνα Ηγέτη, Βάλσαμο στην Κρίση είναι η Ειλικρίνεια.

Το ρεπορτάζ της έγκριτης εφημερίδας ξεκινά με τη διαπίστωση ότι ο κ. Παπανδρέου θα μπορούσε να είχε ακολουθήσει το παράδειγμα των προκατόχων του, αποκρύπτοντας τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας. Ωστόσο, όχι μόνο είπε την αλήθεια, αλλά κατάφερε παράλληλα να πείσει τους Ευρωπαίους ηγέτες να βοηθήσουν την Ελλάδα, να διατηρήσει τις καλές σχέσεις μαζί τους και να περάσει δύσκολα οικονομικά μέτρα, χωρίς σοβαρές αντιδράσεις από την ελληνική κοινή γνώμη. «Για πολλούς αναλυτές, τα επιτεύγματα αυτά είναι αξιοσημείωτα», τονίζεται στο ρεπορτάζ. Το άρθρο συνεχίζει παραθέτοντας βιογραφικά στοιχεία για τη ζωή του κ. Παπανδρέου, χαρακτηρίζοντας την οικογένειά του «Κένεντι της Ελλάδας», ενώ φιλοξενεί και δικές του δηλώσεις, παρομοιάζοντας τον με τον Μπαράκ Ομπάμα. Κάνει ιδιαίτερα αναφορά στις διασυνδέσεις του με διεθνείς αναλυτές εγνωσμένης αξίας και στους ήπιους τρόπους του.

Ταυτόχρονα όμως, επισημαίνεται ότι έχει ακόμη μπροστά του μεγάλες προκλήσεις, όπως το ασφαλιστικό, ενώ πολλοί από τους υπουργούς του δεν ανταποκρίνονται στις συνθήκες έκτακτης ανάγκης που επικρατούν στην Ελλάδα.

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ των New York Times

Τελευταία τροποποίηση στις 10:30 - 16 Ιουν 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.