ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μουντιάλ: ‘’Κίτρινη κάρτα’’ στις μετοχές τεχνολογίας;

12:46 - 16 Ιουν 2010
Φωτεινή Πούλη

Γράφει η Φωτεινή Πούλη

Η πιο δημοφιλής αθλητική διοργάνωση του πλανήτη μετρά έχει ξεκινήσει εδώ και μία εβδομάδα και αναμένεται να ‘μετρήσει’ μισό δις τηλεθεατές παγκοσμίως μέχρι να ολοκληρωθεί στις 11 Ιουλίου. ‘Όμως δεν αδημονούν όλοι για το Μουντιάλ.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο μπορεί να αποτελέσει ‘’κίτρινη κάρτα’’ για τα κέρδη των αμερικανικών εταιρειών τεχνολογίας καθώς εκατοντάδες εκατομμύρια φίλαθλοι σε όλο τον κόσμο είναι κολλημένοι στις οθόνες τους, εκτιμά η  Goldman Sachs.

Στο τρίμηνο που συμπίπτει με τρία από τα τελευταία πέντε Μουντιάλ, οι τεχνολογικές εταιρείες του δείκτη Standard & Poor’s 500 κατέγραψαν τις μεγαλύτερες απώλειες τους στα κέρδη ανά μετοχή σε ολόκληρο το έτος, εξηγεί η αναλύτρια της GS, Sarah Friar.

Αντίθετα, η περίοδος Απριλίου – Ιουνίου ήταν το χειρότερο τρίμηνο του έτους μόνο στα 3 από τα τελευταία 15 Μουντιάλ από το 1990.

«Το δεύτερο τρίμηνο σε έτη που διεξάγεται Μουντιάλ εμφανίζεται πιο ευάλωτο σε κέρδη χαμηλότερα των εκτιμήσεων», επισημαίνει η Friar. «Με τις μακροοικονομικές και συναλλαγματικές ανησυχίες να επιβαρύνουν ήδη τις μετοχές τεχνολογίας, ορισμένοι θεωρούν το Παγκόσμιο Κύπελλο ακόμη ένα πιθανότατα αρνητικό παράγοντα».

Τελευταία τροποποίηση στις 12:53 - 16 Ιουν 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.