ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΤΕ: Έντονες αντιδράσεις μετόχων- Εγκρίθηκαν τα θέματα

18:45 - 16 Ιουν 2010
Αλεξάνδρα Τόμπρα

Γράφει η Αλεξάνδρα Τόμπρα

Μέσα σε κλίμα έντονης αντιπαράθεσης και με αρκετούς μετόχους να αντιδρούν για όλα ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η γενική συνέλευση του ΟΤΕ. Τα θέματα που υπήρχαν στην ημερήσια διάταξη εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία, ενώ δεν επιβεβαιώθηκαν οι φήμες που ήθελαν την αντικατάσταση του κ.Βουρλούμη.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε τράπεζα που εκπροσωπούσε μετόχους με 4 εκατ. μετοχές η οποία καταψήφισε ακόμα και την απαλλαγή των μελών του Δ.Σ. Το μειωμένο μέρισμα ήταν στο επίκεντρο και οι διαμαρτυρίες των μετόχων επικεντρώθηκαν σε αυτό αλλά και στην τιμή της μετοχής.

Έντονες ήταν πάντως οι διαμαρτυρίες από τους μετόχους για την πρόθεση του κ.Βουρλούμη να διαθέσει το bonus που δικαιούται να πάρει και ξεπερνά τις 100 χιλιάδες ευρώ σε φιλανθρωπικά ιδρύματα. Οι μέτοχοι αντέδρασαν λέγοντάς του πως σε τέτοιες εποχές δεν είναι δυνατόν να μοιράζονται bonus.

Στη γενική συνέλευση παραβρέθηκε ο ΣΕΔ, ο οποίος είχε αντιδράσει για το μειωμένο μέρισμα. Τελικά ο Οργανισμός θα δώσει 0,19 ευρώ ανά μετοχή και όχι 0,50 ευρώ που ήταν η αρχική πρόταση της διοίκησης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων του ΟΤΕ, οι μέτοχοι ενέκριναν κατά πλειοψηφία:

•        Tην Έκθεση Διαχείρισης του Διοικητικού Συμβουλίου, την Έκθεση Ελέγχου των Ορκωτών Ελεγκτών για τις Ατομικές και Ενοποιημένες Οικονομικές Καταστάσεις της ΟΤΕ Α.Ε. της 31ης Δεκεμβρίου 2009, τις Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις της ΟΤΕ Α.Ε. (Ατομικές και Ενοποιημένες) της 31ης Δεκεμβρίου 2009, καθώς και τη διανομή κερδών συνολικού ποσού 93.128.573,91 ευρώ που αντιστοιχεί σε μέρισμα 0,19 ευρώ ανά μετοχή. Ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος, όπως έχει ήδη γνωστοποιηθεί, με την από 25-2-2010 ανακοίνωση της Εταιρείας προς το Χρηματιστήριο Αθηνών, σύμφωνα με τις παρ.4.1.2 & 4.1.4.3.1 του Κανονισμού του, θα είναι η Παρασκευή 9η Ιουλίου 2010. Η ημερομηνία έναρξης πληρωμής μερίσματος θα είναι η Δευτέρα 19η Ιουλίου 2010.

•        Tην απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών Ελεγκτών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης, για τη χρήση 2009, σύμφωνα με το άρθρο 35 του Κ.Ν. 2190/1920.

•        Την εκλογή της Ernst & Young ως Ελεγκτικής Εταιρείας για τον Τακτικό Έλεγχο των Οικονομικών Καταστάσεων (Ατομικών και Ενοποιημένων) της ΟΤΕ Α.Ε., σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς της Διαχειριστικής Χρήσης 2010 και όρισαν την αμοιβή της.

•        Τις καταβληθείσες αποζημιώσεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, της Επιτροπής Ελέγχου και της Επιτροπής Αμοιβών & Ανθρώπινου Δυναμικού για τη χρήση 2009 και όρισαν τις αποζημιώσεις των ως άνω για τη χρήση 2010.

•        Την έγκριση διάθεσης από τον ΟΤΕ χρηματικού ποσού για κοινωφελείς σκοπούς και συγκεκριμένα για την ενίσχυση των σωματείων, Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών, Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παίδων (ΕΛΕΠΑΠ), Τμήμα Παιδιατρικής Αιματολογίας και Ογκολογίας (ΤΑΟ), Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία αντί της καταβολής ειδικής αμοιβής απόδοσης στον Πρόεδρο Δ.Σ. και Διευθύνοντα Σύμβουλο για τη χρήση 2009.

•          Την ανανέωση για ένα χρόνο της σύμβασης για την ασφαλιστική κάλυψη της αστικής ευθύνης των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθυντικών Στελεχών της Εταιρείας κατά την άσκηση των πάσης φύσεως αρμοδιοτήτων, υποχρεώσεων ή εξουσιών τους και παροχή εξουσιοδότησης για την υπογραφή της.

•        Την παροχή ειδικής άδειας σύμφωνα με το άρθρο 23α παρ. 2 του Κ.Ν. 2190/1920, για σύναψη δανείου από τον Όμιλο της Deutsche Telekom προς την ΟΤΕ Α.Ε. με οικονομικούς όρους και προϋποθέσεις ισάξιους ή καλύτερους από τους οικονομικούς όρους και προϋποθέσεις που προσφέρει τρίτο πρόσωπο και την ανάθεση σχετικών αρμοδιοτήτων.

To έβδομο θέμα που αφορούσε στην παροχή ειδικής άδειας σύμφωνα με το άρθρο 23α παρ. 2 και 4 του Κ.Ν. 2190/1920, για έγκριση τροποποίησης όρων συμβάσεων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας με αυτή, δεν εγκρίθηκε.

Το όγδοο θέμα που αφορά στην τροποποίηση του άρθρου 2 (Σκοπός) του ισχύοντος Καταστατικού της Εταιρείας με σκοπό την επέκταση των δραστηριοτήτων της, δεν συζητήθηκε καθώς για το θέμα αυτό, σύμφωνα με το νόμο και το Καταστατικό, όταν συζητείται για πρώτη φορά, θα πρέπει να υπάρχει η αυξημένη απαρτία των 2/3 του Μετοχικού Κεφαλαίου. Το θέμα αυτό θα συζητηθεί στην Επαναληπτική Γενική Συνέλευση της 28ης Ιουνίου 2010 προκειμένου να ληφθεί απόφαση επ’ αυτού.

Ακόμη ανακοινώθηκε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας την 19η Φεβρουαρίου 2010, εξέλεξε ως νέο μη εκτελεστικό μέλος του τον κ. Rainer Rathgeber σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος μέλους κ. Hamid Akhavan και για το υπόλοιπο της θητείας του, δηλ. μέχρι την Τακτική Γενική Συνέλευση του έτους 2012.

Τέλος, αποφασίσθηκε να παραμείνουν ως μέλη της Επιτροπής Ελέγχου, τα ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ.κ. Λεωνίδας Ευαγγελίδης, Ιωάννης Μπενόπουλος και Παναγιώτης Ταμπούρλος, ως Πρόεδρος.


Γ.Κ.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:17 - 16 Ιουν 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.