ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καμπάνα στον ΟΑΕΔ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

18:34 - 22 Ιουλ 2010
Σταύρος Χαρίτος

Από Σταύρος Χαρίτος

Καμπάνες μέχρι και στον ΟΑΕΔ μοίρασε κατά τη χθεσινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς!
Συγκεκριμένα, επέβαλε πρόστιμο ύψους € 3.000 στον Οργανισμό Εργατικού Δυναμικού, διότι γνωστοποίησε εκπρόθεσμα μεταβολή συμμετοχής του επί των δικαιωμάτων ψήφου εισηγμένης στο ΧΑ εταιρίας, κατά παράβαση του π.δ. 51/1992. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο ότι πρόκειται για την Emporiki Τράπεζα, καθώς δεν γνωστοποίησε ότι επρόκειτο να συμμετάσχει σε παλαιότερη αύξηση κεφαλαίου.

Επίσης, επεβλήθη πρόστιμο χιλίων ευρώ στην εταιρεία Financial Analytics AEEΔ διότι διαπιστώθηκαν ελλείψεις ως προς την καταγραφή της λήψης και διαβίβασης των εντολών πελατών. Η Ε.Κ. επέβαλε ακόμα, πρόστιμο από 6.000 € στις εταιρίες «Γερολυμάτος International AEBE και Lebreton Limited καθώς και στον κ. Ιωάννη Πετρόπουλο, διότι ανήγγελλαν εκπρόθεσμα σημαντική μεταβολή συμμετοχής τους επί των δικαιωμάτων ψήφου εισηγμένων στο ΧΑ εταιριών, κατά παράβαση του ν.3556/2007.

Ακόμα, η Ε.Κ. ενέκρινε το περιεχόμενο του πληροφοριακού δελτίου σχετικά με την υποχρεωτική δημόσια πρόταση της Sapphire Lamda Capital προς τους μετόχους της Elfe (πρώην FASHION BOX ΕΛΛΑΣ Α.Ε.). Tέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο ενημερώθηκε για το περιεχόμενο του πληροφοριακού εγγράφου που αφορά στη συγχώνευση με απορρόφηση των εταιριών Μπαλλαουφ Ελλάς και Αγροτική Εξαγωγική Τεχνική από την Ιμπέριο.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.