ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κολλημένη με τη μπάλα

10:39 - 15 Ιουν 2006
Τάκης Λαϊνάς

Γράφει ο Τάκης Λαϊνάς

Μια που βρισκόμαστε σε «μουντιαλική» περίοδο ας μην ξεχνάμε και το «κολλημένοι με τη μπάλα. Μόνο που στην περίπτωση μας ισχύει το «Κολλημένη με την Εθνική»

Αναφέρομαι στην κυρία Βάσω Παπανδρέου η οποία από δω το πάει από κει το πάει όλο στην Εθνική το γυρνάει. Θυμίζει το ανέκδοτο με τον ελέφαντα, το μυρμήγκι και την προβοσκίδα.

Είπε λοιπόν πάλι η κυρία Παπανδρέου. « Τα 20 δισ ενεργητικό ίσον 3,1 δισ, τα 6,7 δισ της Finansbank πόσο; Θέτει μάλιστα και θέμα εισαγγελέα.

Κατ’ αρχή για το θέμα εισαγγελέα, ας κάνει λίγο κράτει. Και η παρούσα κυβέρνηση όταν ήταν αντιπολίτευση όλο στους εισαγγελείς έτρεχε λεκτικά κάθε τρεις και λίγο και όταν ήρθε η ώρα των εισαγγελέων… είδαμε όλοι τι έγινε με τις κατηγορίες που κατέρρεαν η μία πίσω από την άλλη, γεγονός που έδωσε ασφαλώς το δικαίωμα στην κυρία Παπανδρέου σήμερα να χαίρεται.

Όσο για το ερώτημα αυτό καθ’ εαυτό, η κυρία Παπανδρέου αν θέλει απάντηση ας ανατρέξει στις αρχές της Αριστοτέλειας Λογικής. «Ανόμοια πράγματα δεν συγκρίνονται.» Η Εμπορική,  είναι μια λίγο πολύ κορεσμένη Τράπεζα, με τα όποια προτερήματα και τις αδυναμίες της. Τόσο κοστίζει στην Αγορά. Στην πιάτσα να το πούμε πιο απλά. Δεν έχετε ακούσει για το λεγόμενο «MarketValue ( εμπορική αξία»? H νομίζουμε ότι υπήρχε ουρά αγοραστών πρόθυμων να καταβάλουν παραπάνω;  Ας είμαστε σοβαροί

Από την άλλη η Finansbank, είναι αυτό που λέμε μαγαζί σε γωνία. Μια τράπεζα που με το σωστό management και business plan μπορεί να καταστεί μία σοβαρή και υπολογίσιμη δύναμη σε μία αγορά 50 εκατομμυρίων. Όχι βέβαια από τη μία μέρα στην άλλη.

Και στο κάτω κάτω της γραφής , όταν αγοράζεις μία επιχείρηση δεν αγοράζεις μόνο το ενεργητικό της. Αγοράζεις και τον αέρα. Δεν το γνωρίζει αυτό η κυρία Παπανδρέου;

Αλλά όπως είπαμε στην αρχή. «Κολλημένη» με την μπάλα. Ας κάνουμε θόρυβο για να ακουστούμε…


Τάκης Λαϊνάς

[email protected]

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.