ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Intralot: Πρώτος στο χωριό ή καλύτερος στην πόλη;

11:14 - 12 Ιουλ 2006
Tsantilas

Από Tsantilas

Η Intralot είναι μια μεγάλη εταιρεία παγκοσμίως στον χώρο της. Δυστυχώς δύσκολα μπορεί να μεγαλώσει άλλο στην Ελλάδα. Είτε επειδή στην Ελλάδα έχουν ληφθεί ορισμένες πολιτικού χαρακτήρα αποφάσεις είτε επειδή στην Ελλάδα όλοι φθονούν τον πρώτο, η Ιντραλοτ δεν μπορεί να κερδίσει την μεγάλη προμήθεια του ΟΠΑΠ για τα νέα τερματικά υψηλής τεχνολογίας αξίας 250 εκατ. ευρώ…

 

Γι’ αυτό λοιπόν η Ιntralot δεν ασχολείται πλέον τόσο πολύ με την Ελλάδα όσο με την πολύ μεγαλύτερη αγορά του εξωτερικού.

Το νέο κατόρθωμα της, η ανάληψη της προ΅ήθειας ενός πιλοτικού συστή΅ατος για τον κρατικό οργανισ΅ό τυχερών παιχνιδιών του Α΅βούργου. Η Intralot ανέλαβε να εγκαταστήσει την κεντρική πλατφόρ΅α ενός ολοκληρω΅ένου συστή΅ατος διαχείρισης τυχερών παιχνιδιών Lotο καθώς και του λογισ΅ικού των τερ΅ατικών ΅ηχανών για τον γερ΅ανικό οργανισ΅ό.

Το κρατίδιο του Αμβούργου διαχειρίζεται αυτόνομα την δικιά του λοταρία σε μια γερμανική αγορά που το συνολικό της μέγεθος ξεπερνά τα 7,5 δισ. ευρώ ΅ε 35,000 ση΅εία πώλησης….

Το δίλημμα που αντιμετωπίζει η Intralot είναι απλό: Να συνεχίσει να επενδύει στην Ελλάδα όπου επισήμως και με κάθε ευκαιρία της εξηγούν ότι ΔΕΝ την θέλουν γιατί είναι «διαπλεκόμενη» ή να μεταφερθεί σε κάποιο άλλο πολιτισμένο μέρος αυτού του μικρού πλανήτη όπου «δεν έχει σημασία αν η γάτα είναι μαύρη ή άσπρη, αρκεί να πιάνει τα ποντίκια;»..

Χρήστος Ν. Κώνστας

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.