ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο πόλεμος, η Σοφοκλέους και οι ξένοι...

13:27 - 17 Ιουλ 2006
Tsantilas

Από Tsantilas

Ωρα 12:09. Ο γενικός δείκτης στις 3.526 μονάδες -2,5 % και ο τζίρος μόλις 30 εκατ. ευρώ. Αυτό δεν είναι χρηματιστήριο πανικού είναι αγορά της αδράνειας.

Οι ξένοι που έχουν αγοράσει ελληνικές μετοχές από την εποχή ...των 1.600 μονάδων, αν ήθελαν να φύγουν θα είχαν φύγει εδώ και καιρό και οπωσδήποτε στις 3.500 μονάδες. Σήμερα απλώς δεν αγοράζουν.

Δικαιολογημένα. Τα χρηματιστήρια πληρώνουν το Premium του Πολέμου (War Premium). Γι’ αυτό και από την πτώση των μετοχών δεν οφελούνται οι ...παραδοσιακοί μεταπολεμικά κερδισμένοι (π.χ οι μετοχές φαρμακευτικών εταιρειών, οι κατασκευταστικές της ανοικοδόμησης ή οι πολεμικές βιομηχανίες). Αυξήθηκε το War Premium και κατά συνέπεια οι αγοραστές μετοχών είναι πολύ πολύ λιγότερο επιθετικοί.

  • Το πετρέλαιο θεωρείται πλέον σίγουρο ότι θα κτυπήσει τα 80 $ με ότι αυτό σημαίνει για τα κέρδη των επιχειρήσεων.
  • Οι τραπεζίτες υψώνουν τα ξύλινα τείχη των επιτοκίων, με ότι αυτό σημαίνει για την επιβράνδυνση της οικονομίας.
  • Υπάρχει αβεβαιότητα για το πόσες και ποιές τελικά θα είναι οι εμπλεκόμενες χώρες (άρα και οικονομίες) σε όλα όσα συμβαίνουν στον Λίβανο.

Τελικό συμπέρασμα: Η περίοδος ενδείκνυται για bottom fishing, αναζήτηση επενδυτικών ευκαιριών. Δεν είναι εποχή για υπερβολικές γενναιότητες. Φρόνιμα, ψύχραιμα και προσεκτικά...

Ωρα 12:15 Ο Γενικός Δείκτης στις 3.526 μονάδες με τζίρο 36 εκατ. Ευρώ. Αυτό δεν είναι χρηματιστήριο Πανικού...

Χρήστος Ν. Κώνστας

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.