ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλλού ξοδεύουν οι gay τα 140 δισ. δολάρια το χρόνο...

02:16 - 24 Αυγ 2011
stavroula

Από stavroula

Το αστρονομικό ποσό των 140 δισ. δολαρίων το χρόνο συνηθίζουν να ξοδεύουν οι gay τουρίστες κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών τους εξορμήσεων, ποσό το οποίο η Ελλάδα χάνει...
Για δεκαετίες, οι gay τουρίστες από όλη την Ευρώπη και όχι μόνο κατέφευγαν σύσσωμοι κατά τις θερινές σεζόν στο νησί του Ανέμου και στη Λέσβο, προκειμένου να διασκεδάσουν αλά ελληνικά και να δοκιμάσουν την ελληνική κουζίνα, την οποία και λατρεύουν!

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί μία αποστροφή των gay τουριστών από την Ελλάδα λόγω σοβαρών διακρίσεων φύλου, σύμφωνα με τα όσα καταγράφουν έρευνες με έδρα σε Ινστιτούτο του Άμστερνταμ.

Υπενθυμίζεται, ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει δηλώσει παλαιότερα ότι πρωταρχικός της στόχος ήταν η ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού, ενώ είχε εκφράσει και την πρόθεσή της να ακολουθήσει τα γαλλικά και τα βρετανικά πρότυπα, αναγνωρίζοντας και αποδέχοντας τους ομοφυλόφιλους.

 
«Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν στοιχίζουν πολλά από οικονομική άποψη, αλλά από άποψη προώθησης των χωρών που τα υιοθετούν και τα αναγνωρίζουν πλήρως», υποστηρίζει ο πρόεδρος της ILGA-Europe, η οποία εδρεύει στις Βρυξέλλες. «Εάν η Ελλάδα «ανοίξει» το ζήτημα του γάμου και στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια, τότε τα διεθνή ΜΜΕ θα εξυμνήσουν τη χώρα και την ηθική της, με αποτέλεσμα να δοθεί κίνητρο για περισσότερα έσοδα από τον ξένο τουρισμό», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σημειώνεται ότι ο τουρισμός «συναντάται» σε 1 στα 5 επαγγέλματα στη χώρα και αφορά περίπου το 16% της ελληνικής οικονομίας.

Οι δαπάνες από κατοίκους που δεν ζουν στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 12,6% στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του περασμένου έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος στις 18/8.

Δεν επιλέγουν Ελλάδα

Η Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται πλέον στην «ατζέντα» με τις 10 πρώτες χώρες που επιλέγουν οι gay τουρίστες για τις καλοκαιρινές τους διακοπές για τα επόμενα τρία χρόνια ούτε και η Αθήνα στο top 20 των προτιμήσεων των αστικών προορισμών.

ΟΙ ΗΠΑ, από την περιφέρεια της Columbia και έξι κράτη, συμπεριλαμβανομένων και της Νέας Υόρκης από τον Ιούνιο, στις οποίες επιτρέπεται νόμιμα ο γάμος μεταξύ ομοφυλόφιλων, η Ισπανία και η Γαλλία στις οποίες ισχύει το ίδιο, είναι οι τρεις πρώτες επιλογές χώρες - προορισμοί των gay ουριστών.

Η αλλαγή του νόμου για την αναγνώριση των ομοφυλόφιλων ζευγαριών θα μπορούσε να προσελκύσει περισσότερους gay επισκέπτες στην Ελλάδα σε σχέση με μέρη όπως η Τουρκία, η οποία επίσης δεν αναγνωρίζει μη ετεροφυλόφιλους.
Τελευταία τροποποίηση στις 13:51 - 24 Αυγ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.