ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βαν Ρομπάι: "Οι G20 εξετάζουν την κεφαλαιακή ενίσχυση του ΔΝΤ"

17:18 - 04 Νοε 2011
Δημήτρης

Από Δημήτρης

Οι υπουργοί Οικονομικών των μεγαλύτερων αναπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών (G20) είναι πιθανόν να εξετάσουν τρόπους να αυξήσουν τα κεφάλαια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup την Παρασκευή.
Προς το τέλος της συνεδρίασης των ηγετών του G20 στις Κάννες, ο Herman Van Rompuy είπε σε δημοσιογράφους ότι ελπίζει πως θα υπάρξει συμφωνία για την αύξηση των κεφαλαίων του ΔΝΤ "μέσα στα επόμενα λεπτά".

"Εμείς (οι ηγέτες της ευρωζώνης) θέλαμε μεγαλύτερη δυνατότητα δανεισμού, περισσότερα κεφάλαια διαθέσιμα για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο", είπε ο Rompuy σε συνέντευξη τύπου.

"Έχουμε...διάφορες εναλλακτικές επιλογές και τις ανέφερα στην εισαγωγή μου. Ζητήσαμε σε επίπεδο G20, οι υπουργοί Οικονομικών του G20 να εργαστούν για να προσδιορίσουν αυτές τις τρεις εναλλακτικές επιλογές", είπε.

"Μια από τις εναλλακτικές είναι να ιδρύσουμε, μπορείτε να το ονομάσετε ένα είδους καταπιστευτικού ταμείου, που θα ενισχύει τα κεφάλαια του ΔΝΤ. Οπότε αυτό δεν προορίζεται μόνο για την ευρωζώνη, προορίζεται για την παγκόσμια κοινότητα", πρόσθεσε.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.