ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άκερμαν: Το PSI εμπεριέχει κινδύνους για τράπεζες και ομόλογα - "Εντός λίγων εβδομάδων η ολοκλήρωση τoυ προγράμματος", λέει ο Dallara

11:34 - 09 Νοε 2011
stavroula

Από stavroula

Η συμφωνία του PSI αφενός αφήνει εκτεθειμένες τις τράπεζες και αφετέρου αποδυναμώνει την αγορά των κρατικών ομολόγων, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σε συνέντευξή του στους Financial Times ο επικεφαλής της Deutsche Bank και πρόεδρος του IIF, Joseph Ackerman.

Όπως τόνισε ο ίδιος, το ελληνικό πακέτο στήριξης «πρέπει να είναι μία εξαίρεση».

«Εάν ανοίξουμε το κουτί της Πανδώρας, τότε ποιος θα θέλει να επενδύσει σε τίτλους με κρατικό κίνδυνο;» αναρωτήθηκε και συμπλήρωσε: «Η βεβήλωση μίας τοποθέτησης που μέχρι πρότινος είχε μηδενικό επενδυτικό κίνδυνο, θα έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις».

«Δεν νομίζω πως θα δούμε ανεξέλεγκτη κρατική χρεοκοπία σε καμία χώρα. Πάντα θα υπάρχει μία εθελοντική συμφωνία διαμερισμού του κόστους» κατέληξε.

Dallara

Εντός λίγων εβδομάδων θα έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα του PSI, σύμφωνα με τον Charles Dallara, τον επικεφαλής του Institute for International Finance.

Ο ίδιος μάλιστα επιβεβαίωσε ότι θα συνεργαστεί με τη νέα πολιτική ηγεσία στην Ελλάδα.

«Θα χρειαστούν ορισμένες εβδομάδες για να καταλήξουμε σε συμφωνία, αλλά ελπίζω ότι μπορούμε ακόμη να την εφαρμόσουμε για το μέλλον της Ελλάδας, γιατί είναι ένα σημαντικό βήμα για να ελαφρύνουμε το χρέος της Ελλάδας και να σταθεροποιήσουμε την Ευρώπη γενικότερα», τόνισε ο Dallara και πρόσθεσε αναφερόμενος στις πολιτιικές εξελίξεις στη χώρα: «Ακόμη αισθάνομαι αρκετά βέβαιος ότι καθώς οριστικοποιείται η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα ότι μπορούμε να έχουμε... νομίζω ότι ακόμη μπορούμε να καταλήξουμε σε συμφωνία σχετικά με τις λεπτομέρειες του νέου πακέτου, γιατί αυτό είναι το κλειδί».

«Θα καταγράψουμε σημαντική πρόοδο τις επόμενες εβδομάδες, αλλά δυστυχώς η τελική προσφορά εξαρτάται εν μέρει και από το νέο τριετές πρόγραμμα που διαμορφώνεται μεταξύ της Κομισιόν, του ΔΝΤ και της Ελλάδας», κατέληξε.
Τελευταία τροποποίηση στις 11:51 - 09 Νοε 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.