ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εξαίρεση ζητεί από την κυβέρνηση lobby ομολογιούχων

16:30 - 24 Φεβ 2012
Σταύρος Χαρίτος

Από Σταύρος Χαρίτος

Ομάδα λόμπι που εκπροσωπεί μερίδα Ευρωπαίων  ιδιωτών επενδυτών ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να τους εξαιρέσει από το επικείμενο  κούρεμα των ελληνικών ομολόγων, η διαδικασία του οποίου αναμένεται να ξεκινήσει επισήμως  την Παρασκευή. 


"Πιστεύουμε ότι είναι ιδιαιτέρως άδικο να αντιμετωπίζονται οι ιδιώτες της ΕΕ με τον ίδιο τρόπο  με τους θεσμικούς επενδυτές, καθώς οι ιδιώτες της ΕΕ δεν συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις  και συχνά οι ζημίες τους δεν εκπίπτουν από τη φορολογία τους, όπως ισχύει για τους θεσμικούς  επενδυτές", είπε ο Guillame Prache, γενικός γραμματέας της Euroshareholders, ενός  οργανισμού που εκπροσωπεί περίπου 30 εθνικούς ομίλους μετόχων, σε επιστολή προς τον  Έλληνα πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.


"Η Euroshareholders σας ζητά να εξαιρέσετε τους ιδιώτες ομολογιούχους από την  εξαναγκαστική συμμετοχή στο κούρεμα, ή τουλάχιστον να διασφαλίσετε ότι οι ιδιώτες  επενδυτές της ΕΕ θα έχουν τη δυνατότητα να αφαιρούν τις ζημίες από τους φόρους τους", είπε  ο Prache.

Περίπου το 1% του ελληνικού χρέους βρίσκεται στα χέρια ιδιωτών μικροεπενδυτών, είπε  εκπρόσωπος του γερμανικού λόμπι μετόχων DSW, το οποίο εκπροσωπείται από την  Euroshareholders.


Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος είπε την Πέμπτη στη Βουλή ότι  οι εγχώριοι μικροεπενδυτές θα αποζημιωθούν με κάποιο τρόπο, όχι όμως στο πλαίσιο του  PSI.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.