ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυξάνεστε και πληθύνεστε, εύχεται ο Κάμερον στους βρετανικούς χοίρους!

13:41 - 05 Δεκ 2013
Πάνος Τσαγκαράκης

Γράφει ο Πάνος Τσαγκαράκης

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έκλεισε μια συμφωνία με την Κίνα, σύμφωνα με την οποία το Ηνωμένο Βασίλειο θα εξάγει σπέρμα χοίρων αξίας £ 45.000.000 - περίπου 73 εκατομμύρια δολάρια. Η συμφωνία αυτή ακολουθεί τη συμφωνία που οι δύο χώρες υπέγραψαν το περασμένο έτος για την εξαγωγή ζώντων χοίρων .

Προφανώς οι Βρετανοί έχουν εκθρέψει  κάποια τρομερά γουρούνια , και η Κίνα τα θέλει πραγματικά. Η ζήτηση της Κίνας για το χοιρινό κρέας, σύμφωνα με τον 00ΣΑ, θα ξεπεράσει τη ζήτηση στην  Ευρωπαϊκή Ένωση, που είναι η μεγαλύτερη ανά άτομο σε κατανάλωση χοιρινού κρέατος στον κόσμο μέχρι το 2020 - ενώ η Κίνα έχει έλλειψη . Έτσι θα προσπαθήσει να πολλαπλασιάσει τον πληθυσμό των χοίρων της με το καλύτερο σπέρμα χοίρων στον κόσμο .

Ένας εκπρόσωπος του Κάμερον δήλωσε στους Financial Times , «Κάνουμε ό, τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι οι επιχειρήσεις της χώρας, θα αντλήσουν τα οφέλη από τη σχέση μας με την Κίνα . Και αυτό περιλαμβάνει τους χοιροτρόφους μας ".

http://perierga.gr/wp-content/uploads/2013/05/pigs.jpg

Στην πραγματικότητα , η Αγγλία σχεδιάζει να κεφαλαιοποιήσει από τους χοίρους της ακόμη περισσότερο . " Και δεν σταματάει εκεί - μιλάμε για εξυπηρέτηση των Κινέζων, ακόμα μέχρι και ποδαράκια από χοίρους για τα καλύτερα τραπέζια εστιατορίων του Πεκίνου ", δήλωσε ο εκπρόσωπος της . "Αυτή, θα είναι μια  πραγματικά επικερδής συμφωνία  που θα δώσει μια ώθηση πολλών κιλών (χοίρων), για τη Βρετανία και θα προσφέρει γαστρονομική απόλαυση για τους καλοφαγάδες Κινέζους

Πηγή: “ΤΙΜΕ”

Τελευταία τροποποίηση στις 13:58 - 05 Δεκ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.