ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παγκόσμιες Οικονομικές Εξελίξεις (παρασκευή 13/12/13)

14:26 - 13 Δεκ 2013
Πάνος Τσαγκαράκης

Γράφει ο Πάνος Τσαγκαράκης

Global Markets : Στις αγορές συναλλάγματος , το δολάριο ανέκτησε κάποιο έδαφος την Παρασκευή στο ξεκίνημα των ευρωπαϊκών αγορών , υποστηριζόμενο, περισσότερο από ότι αναμενόταν από τις ισχυρές λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ.

ΕΛΛΆΔΑ : Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία για την εκτέλεση του Κρατικού Προϋπολογισμού σε τροποποιημένη ταμειακή βάση το έλλειμμα του έτους έως τον Νοέμβριο, της Κεντρικής Κυβέρνησης διαμορφώθηκε σε 3.223 εκ. ευρώ, έναντι στόχου 8.444 εκατ. ευρώ που προβλεπόταν στο μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό σχέδιο (ΜΠΔΣ) 2013-2016. Σε άλλες ειδήσεις, ο δανεισμός στο σύνολο των εγχώριων τραπεζών υποχώρησε το Νοέμβριο για έβδομο μήνα στη σειρά φτάνοντας σε  70.09 δις ευρώ ,  από τα 331.6 εκατ ή 0,5 %. χαμηλότερα, σε σύγκριση με το επίπεδο του προηγούμενου μήνα.

ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ

ΣΕΡΒΙΑ : Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΚΤ , τα συναλλαγματικά αποθέματα ανήλθαν σε 10.36 δις ευρώ στα τέλη Νοεμβρίου , σημειώνοντας μηνιαία αύξηση κατά 64 εκατ.  Το EUR / RSD υποχώρησε κάτω από 114.85 παρά τα ασθενέστερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για τον ΔΤΚ τον Νοέμβριο.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ : Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό τον Νοέμβρη ήταν ασθενέστερα από τα αναμενόμενα  ενισχύοντας την άποψη σχετικά με την πολιτική για  χαμηλότερα ποσοστά κατά τους προσεχείς μήνες .

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ : Ο κύριος δείκτης μετοχών ενοποιείτε γύρω από το πρόσφατο υψηλό - 4  έτους.

Κεντρικές και περιφερειακές (CESEE) Αγορές: Οι αναδυόμενες χρηματιστηριακές αγορές κινήθηκαν σε γενικές γραμμές χαμηλότερα την Πέμπτη, δεδομένης της  αισιοδοξίας στις ΗΠΑ, για τα στοιχεία στις λιανικές πωλήσεις, που ενισχύουν την άποψη ότι η Fed μπορεί να αρχίσει σταδιακή μείωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης νωρίτερα από ό , τι αναμένεται! Τα Περιφερειακά νομισμάτα, λόγω έλλειψης ανάληψης κισνδύνων, αποδυναμώθηκαν την Πέμπτη, 

 

Πηγή: Eurobank

Τελευταία τροποποίηση στις 14:54 - 13 Δεκ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.