ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι "παράπλευρες επιτυχίες" του Τσίπρα

10:04 - 24 Μαρ 2015
Γρηγόρης Νικολόπουλος

Γράφει ο Γρηγόρης Νικολόπουλος

Δυο "παράπλευρες επιτυχίες" καταγράφουν στελέχη της κυβέρνησης μετά τη συνάντηση Μέρκελ - Τσίπρα (εκτός βεβαίως αυτής της βελτίωσης των ελληνογερμανικών σχέσεων).

 

Πρώτον ότι η κυρία Μέρκελ στη δήλωση της είπε οτι "Στην Ελλάδα πρέπει να υπάρχει ισοσκελισμένος προυπολογισμός". Αυτό ερμηνεύεται ώς εγκατάλειψη της ευρωπαικής απαίτησης για υψηλά πλεονάσματα και οτι ανοίγει το δρόμο για σχετική χαλάρωση της πολιτικής της λιτότητας. 

Δεύτερον οτι ετέθη - και ίσως συμφωνήθηκε σε πολιτικό επίπεδο - αφενός η συνδρομή της Γερμανικής κυβέρνησης στη διαλεύκανση του σκανδάλου Siemens και αφετέρου άνοιξε ένα "παραθυράκι" για την ηθική, αν όχι και υλική αναγνώριση εκ μέρους της Γερμανίας του ζητήματος των γερμανικών αποζημιώσεων.

Η "σοφή" κίνηση εκ μέρους του Έλληνα Πρωθυπουργού, είναι οτι αποσύνδεσε τα ζητήματα αυτά από την διαπραγμάτευση για τις μεταρρυθμίσεις, σε αντίθεση με την πρακτική Βαρουφάκη να συνδέει "ασαφώς" όλα τα ζητήματα μεταξύ τους, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις όλων ανεξαιρέτως των διεθνών συνομιλητών του.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:10 - 24 Μαρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.