ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Γαλλικές "σκιές" για τον Γ. Βαρουφάκη

Γαλλικές "σκιές" για τον Γ. Βαρουφάκη

11:12 - 27 Μαρ 2015
Φιλιώ Ράγκου

Από Φιλιώ Ράγκου

Βαρύτατες αιχμές για τις σχέσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, με Γάλλοακροδεξιό εκδότη, αποκαλύπτει το γαλλικό σατυρικό έντυπο «Κανάρ Ανσενέ»(«Αλυσοδεμένη Πάπια»). Πρόκειται για τον Φρανσουά Γκουλόν, μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα σύμφωνα με το αποκαλυπτικό περιοδικό που διακρίνεται για τις εκλεκτικές του συμπάθειες με ακροδεξιούς και αντισημιτικούς κύκλους.

Όπως μας πληροφορεί με ανάρτησή του στοFacebook ο δημοσιογράφος Ριχάρδος Σωμερίτης, όλα ξεκίνησαν όταν οι συντάκτες του Κανάρ, άρχισαν να αναζητούν μετά τη γνωστή φωτογράφηση στο «Παρί Ματς»

 

Ιδού πως έχει, κατά τον ίδιο το πράγμα:
«Ο κ. Γιάννης Βαρουφάκης ήθελε εκδότη στη Γαλλία και ταυτόχρονα άνθρωπο για να αναλάβει τα της "επικοινωνίας" του. Φαίνεται ότι τον βρήκε. Σύμφωνα με το Κανάρ Ανσαινέ πρόκειται για τον κ. Φρανσουά Γκουλόν. Οι γάλλοι δημοσιογράφοι που θέλουν να έρθουν σε επαφή με τον υπουργό "μας" σε αυτόν καλούνται να απευθυνθούν και έτσι έγινε με το γνωστό ρεπορτάζ (φωτογραφικό κυρίως) του Παρί-Ματς. "Ήθελα, εξήγησε ο κ .Γκουλόν, να δείξω ότι ο Βαρουφάκης δεν είναι επικίνδυνος κομμουνιστής με ένα μαχαίρι στα δόντια".

 

Σύμφωνα με το Κανάρ, ούτε και ο κ .Γκουλόν είναι κομμουνιστής. Στις θεωρίες των συνωμοσιών πιστεύει και συνεργάζεται με το ιστολόγιο του ακροδεξιού Αλαίν Σοράλ και το εξίσου ρατσιστικό ιστολόγιο "Γάλλος το γένος" ενώ έχει μεταφράσει τον αμερικανό αντισημίτη και συνωμοσιολόγο Ε. Μούλινς.

 

Σε αυτόν εκχώρησε ο κ .Βαρουφάκης τα δικαιώματα έκδοσης του βιβλίου του "Ο παγκόσμιος Μινώταυρος" και ο μελλοντικός εκδότης του ίδρυσε μάλιστα επί τούτου μια μικρή εκδοτική εταιρεία, τις"Εκδόσεις του κύκλου".


Στην Αθήνα, προσθέτει το " Κανάρ" άνθρωποι του περιβάλλοντος του κ. Βαρουφάκη βεβαιώνουν ότι ο υπουργός αγνοούσε τα πάντα για τα έργα και τις ημέρες του μελλοντικού εκδότη του.


Σχόλιο δικό μου: και όμως από αυτόν εξαρτάται η οικονομία της χώρας και η τύχη μας στην ευρωζώνη..."

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.