ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στέρεψαν τα χρήματα

11:16 - 27 Μαρ 2015
Γρηγόρης Νικολόπουλος

Γράφει ο Γρηγόρης Νικολόπουλος

Με την αφαίμαξη των διαθεσίμων των ΔΕΚΟ, των ασφαλιστικών ταμείων και των οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η κυβέρνηση εξαντλεί αυτή την εβδοαμάδα όλα τα διαθέσομα της χώρας προκειμένου να πληρώσει μισθούς του δημοσίου και συντάξεις. Και εδώ τελειώνει το παραμύθο του "λεφτά υπάρχουν", ένα παραμύθι που ξεκίνησε ο Γ.Α.Π. και συνέχισε ο Τσίπρας.

Λεφτά δεν υπάρχουν, η χώρα έχει πτωχεύσει όσον αφορά στις υποχρεώσεις της στο εσωτερικό, αφού δεν πληρώνει καμία πέραν των μισθών και των συντάξεων και το επόμενο βήμα είναι η πτώχευση έναντι των δανειστών.

Και αντί σπεύδει να καταθέσει τη λίστα με τα μέτρα που περιμένουν οι ευρωπαίοι για να ανοίξει ξανά η χρηματοδότηση από τους Ευρωπαικούς θεσμούς, η κυβέρνηση "χαλαρά" σκοπεύει να δώσει με καθυστέρηση - Τρίτη ή Τετάρτη αντί της Παρασκευής- μια "πρώτη" λίστα (αντί μιας ολοκληρωμένης που ζήτησαν οι Ευρωπαίοι) για να μετρήσει λέει τις αντιδράσεις τους. 

Οι φωνές που υποστηρίζουν οτι η κυβέρνηση επιδιώκει πρώτα να φτάσει στην πτώχευση για να γίνει αντιληπτό από τους πολίτες το πρόβλημα και μετά να συμφωνήσει με τους Ευρωπαίους αυξάνουν. Το σενάριο αυτό, πολιτικά μπορεί να διευκολύνει την προσπάθεια της κυβέρνησης να ρίξει τις ευθύνες για την κατάντια μας στους Ευρωπαίους, αλλά εκθέτει στην πτώχευση το σύνολο του δημοσίου τομέα, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των δημοσίων επιχειρήσεων.

Πρόκειται για μια καταστροφική επιλογή πολιτικής την οποία θα πληρώσουν οι πολίτες με απώλεια ιδιωτικής περιουσίας μέσω φόρων, με κλείσιμο των επιχειρήσεων, νέα εκτίναξη της ανεργίας και φτώχεια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.