ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εμείς θέλουμε πολιτική λύση, οι άλλοι όμως;

01:38 - 30 Μαρ 2015
Γρηγόρης Νικολόπουλος

Γράφει ο Γρηγόρης Νικολόπουλος

Το ελληνικό πρόβλημα αφορά την ενότητα της ίδιας της ευρωζώνης, ως εκ τούτου δεν μπορούν να το διαχειριστούν αποκλειστικά οικονομολόγοι και τεχνοκράτες, αλλά οι ίδιοι οι ηγέτες των ευρωπαϊκών κρατών.

Αυτό δηλώνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επιμένει στην ανάγκη εξεύρεσης πολιτικής λύσης για το ελληνικό ζήτημα. 

Και δεν έχει άδικο, εδώ που φτάσαμε. Διότι αν διατηρηθεί το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ευρώπης και Ελλάδας, η συνοχή της Ευρώπης τίθεται σε αμφισβήτηση. 

Το ερώτημα είναι αν οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν την ίδια άποψη. Διότι μέχρι στιγμής επιμένουν στην τήρηση των κανόνων που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ όλων των χωρών, ακριβώς για να αποφεύγονται οι πολιτικές λύσεις σε κάθε πρόβλημα. Οι κανόνες αυτοί, λένε οι Ευρωπαίοι, έχουν συμφωνηθεί σε πολιτικό επίπεδο, μετά απο δεκαετίες διαπραγματεύσεων μεταξύ των κορυφαίων ευρωπαίων ηγετών και πρέπει να τηρούνται. 

Βεβαίως υπάρχει και η πραγματικότητα, η οποία είναι οτι οι κανόνες που ετέθησαν τότε, ίσχυαν όταν όλα πήγαιναν καλά. Σήμερα που φθάσαμε σε ένα αδιέξοδο, ενδεχομένως οι κανόνες να πρέπει να αλλάξουν.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 09:37 - 30 Μαρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.